Ca la noi, la nimeni – Riscurile alegerilor proaste!

223
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Faceți din proști conducători și vă întrebați de unde vine dezastrul!”
Winston Churchill

Într-o vreme a pandemiei și a pandaliilor Guvernului Iohannis-Orban, s-au deschis școlile prin pasarea răspunderii totale către administrația locală și directorii școlilor.
Care școli sunt în majoritatea lor nepregătite din punctul de vedere al igienizării, racordării la rețele de apă și la internet. Bașca faptul că Guvernul LuCOVID n-a dat măști elevilor și n-a testat profesorii, mulți dintre aceștia pensionându-se anticipat de frica infectării cu SARS-CoV-2, alții intrând în concedii medicale așteptând în zadar măsuri guvernamentale mai bune. Cât despre dublarea alocațiilor pentru copii ori creșterea salariilor profesorilor nicio șansă din partea unui Guvern PNL-Orban incompetent și neprofesionist!
Ne-am permite să cităm dintr-o analiză critică a analistului economic Adrian Câciu. Care acuză Guvernul de fugă de răspundere în privința deschiderii anapoda a școlilor: „Super. Democrație. Bravo!”
Analistul economic Adrian Câciu, cum spuneam, critică modul defectuos în care Guvernul PNL gestionează situația din învățământ.
„Struțo-cămila descentralizării educației. Pentru redeschiderea școlilor marii pricepuți în administrație centrală au decis descentralizarea deciziei, motivând că cel mai bine hotărăsc autoritățile locale, conducerile școlilor și părinții. Super, democrație, bravo! În fapt, este evident că a fost o fugă de răspundere. Na, OK, acum vine struțo-cămila: Dintr-o dată, pentru că sunt alegeri, specialiștii de pe Marte în administrație decid, la nivel cenral, că se închid școlile patru zile. Pentru că… alegeri.
Ce contează copiii? Ce contează bulversarea părinților care trebuie să își ia libere să stea cu copiii acasă? Ce contează antreprenorii ai căror angajați vor sta acasă cu copiii, ceea ce înseamnă pierdere de productivitate?
Alegeri. Funcții. Sinecuri. Atât. Eu așa consecvență și profesionalism n-am mai văzut decât la Familia Flinstone. Adică de la Fred și Barney, pentru cei care s-au născut mai târziu”, apreciază economistul Adrian Câciu.
ION PREDOȘANU

P.S. GESTUIL ROXANEI CROITORU. Am primit pe e-mail un grupaj de imagini fotografice cu talentata cântăreață de muzică populară gorjenească Roxana Croitoru. Culmea este că înaintea excelentului grupaj de imagini fotografice cu domnia sa, Roxana Croitoru, al cărui bunic este bunul meu prieten profesorul de matematică Petre Cornoiu, din Hobița, fost minunat dascăl de matematici și Director al Colegiului Național „Constantin Brâncuși, din Peștișani, ei bine, Roxana mi-a trimis o fotografie cu actualul destoinic primar al comunei Peștișani, Cosmin Pigui, candidat în continuare, cu mari șanse, din partea PSD la un nou mandat. Merită și Cosmin Pigui, dar și Roxana Croitoru felicitată pentru superbul ei gest! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here