Ca la noi, la nimeni – Riscul dictaturii „democratice”?!

420

Motto:Blestemați să fie dictatorii care au crezut că nu sunt dictatori.
Stansilaw Jerzy Lec
Din Cugetări nepieptănate

Așa cum se dorește a se prefigura situația politică din România, cu accelerarea desfășurării alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie, cu scopul ca PNL să câștige acest scrutin, înseamnă că țara noastră numai spre democrație nu se îndreaptă. Alegerile locale au trecut, iar contestațiile au curs în valuri atât dinspre opoziția alcătuită de Partidul Social Democrat(PSD), precum și din partea Partidului Național Liberal(PNL), adică a partidului prezidențial. Cele mai multe fraude cu probe fără tăgadă s-au petrecut la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, și la vreo patru sectoare, majoritatea la Sectorul 1, dar, bizar, sesizările PSD însoțite de cererea de renumărare a voturilor au fost urmate de achitări în corpore. Se mai aștepta duminică după prânz o decizie a justiției, referitoare la blamabila situație de la Sectorul 1, dar nu-mi fac prea multe iluzii.Totuși, președintele Klaus Werner Iohannis s-a situat pe față drept agent electoral al PNL, susținând partidul de guvernământ inclusiv de la tribuna Administrației Prezidențiale. La una dintre cele mai recente conferințe de presă ținută la Palatul Cotroceni, deși suntem într-o plină pandemie, el nu s-a referit decât de vreo patru ori la epidemia de Coronavirus și de peste 17 ori a criticat PeSeDe, după cum accentuează domnia sa. Astfel, „Autorul proiectului România normală, devenită cea mai banală lozincă politică, s-a transformat în motorul tensiunilor din România. Stau dovadă toate acuzele și imperativele folosite de el în campania anti-opoziție din ultimii ani. Pe cale de consecință, el poate fi considerat responsabil de nerespectarea obligațiilor sale prevăzute de Constituția României!”, după cum elegant zice publicistul Cornel Nistorescu, editorialist și Director al ziarului Cotidianul, pe site-ul www.cotidianul.ro, sub titlul ,,Involuție democratică accelerată”.
*
Lăsăm deocamdată la o parte tensiunile de pe scena politică și amintim că, joi, 1 octombrie, s-a primit o SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Primarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, este obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei arborate pe domeniul public. Curtea de Apel București a respins, joi, 1 octombrie, recursul primarului comunei Remetea, împotriva sentinței Tribunalului București, prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe domeniul public al comunei Remetea. Reamintim că Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de jurnalistul harghitean Dan Tănasă, în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, Laczko-Albert Elemer, să respecte legislația în vigoare în privința arborării unor drapele pe domeniul public.
ION PREDOȘANU
P.S. Și, ca să fim mai expliciți, Preș. Klaus Werner Iohannis are „GuWernerul Meu”, Justiția Sa, instituțiile de forță la fel. Dar și-ar mai dori din 6 decembrie și Parlamentul meu. Cum s-ar zice, curată dictatură!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here