Ca la noi, la nimeni – Revoluția bunului simț!

396

La minciunile cu care ne-a obișnuit încă Preș. Klaus Werner Iohannis au marșat și jurnaliștii aleși de acela care i-a ales.
Vreo opt la număr, întrucât Cristian Tudor Popescu le-a comunicat celor din Administrația Prezidențială că niște oameni normali la cap ar fi trimis invitațiile în alb la redacții, agenții de presă și televiziuni.
Și să fi lăsat la aprecierea acestora pe cine desemnează spre a-i reprezenta corect la anunțata „dezbatere”. Care numai dezbatere nu a fost, ci o conferință de presă militărească.
De ce spun militărească? Întrucât cei opt jurnaliști au fost chemați cu o oră mai devreme și instruiți de Comandantul suprem al CSAT, dacă nu cumva și al României.
Așa ceva a reieșit dintr-o emisiune la postul de radio Europa FM a răsfățatului prezidențial Moise Guran, singurul care punea câte întrebări dorea.
Asta în cazul în care sporovăielile lui de câte cinci minute se puteau numi întrebări! Iar ceilalți aveau voie numai la câte două întrebări, cu o ordine trasă la sorți în ora de instructaj cu candidatul Iohannis.
Și totuși, dezbaterea pretinsă de candidat și de organizatorii de la PNL s-a fâsâit într-o conferință de presă banală. Candidatul sta trântit pe o canapea, la același nivel cu jurnaliștii și răspundea uneori doar dacă dorea.
Iar regula impusă de El nu permitea vreo întrebare suplimentară ori lămuritoare.
Este și motivul pentru care nici liberalii nu au fost mulțumiți.
Cât despre cei de pe Facebook ori alte rețele de socializare, numărul celor iritați de-a dreptul a crescut exponențial.
Așa că, în concluzie, conferința de presă prezentată drept „dezbatere” probabil că i-a consolidat candidatului încă Preș. Klaus Werner Iohannis electoratul propriu.
Dintre cei nehotărâți, cu siguranță n-a izbutit să atragă pe nimeni.
Nu ne putem permite vreo premoniție, în privința șanselor celor doi candidați de a deveni președintele României.
Putem să remarcăm că dacă nu a câștigat procente în plus în urma pretinsei „dezbateri” la care candidatul președinte a fost și moderator și regizor, ideea ori strategia staff-ului de campanie al Vioricăi Dăncilă a fost strălucită de-a dreptul.
În aceeași zi, dar cu o oră mai devreme, candidatul ajuns în turul al doilea al Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a punctat copios.
Doamna Dăncilă a stat în picioare două ore și jumătate, răspunzând tirului nelimitat al întrebărilor unei „haite” de jurnaliști #rezist ce veniseră la Palatul Parlamentului s-o sfâșie.
Candidatul Dăncilă a dat dovadă de calm, răbdare, tenacitate și competență prin răspunsurile date la diversele întrebări pe teme variate.
Comparând cele două conferințe de presă, între cea fadă și seacă a lui Iohannis și cea reală a Vioricăi Dăncilă, majoritatea celor ce au privit cu interes au preferat-o pe ultima.
Plină de viață, de neprevăzut, lipsită de opreliști și deci cu priză la privitori.
Am întâlnit numeroși oameni care nu au votat în viața lor cu FSN, PDSR ori PSD și acum sunt deciși să o facă.
Printre ei și fostul publicist și Senator Sorin Roșca Stănescu, în anul 2014 Șef al campaniei prezidențiale a candidatului de atunci din partea PNL – Klaus Werner Iohannis.
Mă feresc să dau verdicte. Și totuși, duminică, ne-am putea afla în fața unei Revoluții a bunului simț.
În care candidatul Viorica Dăncilă să se fi apropiat foarte mult de poziția câștigată în primul tur al alegerilor prezidențiale de încă Preș. Klaus Werner Iohannis. Și, de ce nu, poate chiar să-l depășească la urne. Urne ce sunt cel mai fidel sondaj.
Vă invit la vot, duminică, și mă rog ca bunul Dumnezeu să ajute România!
ION PREDOȘANU

P.S. Indiferent de rezultatele de la urne, luni, PSD va introduce o Moțiune de cenzură simplă împotriva ministrului Finanțelor Publice, Florin Vasile Cîțu.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here