Ca la noi, la nimeni / Restructurare da, reformare… ba!

181

CE Oltenia, la răscruce. Fără a aprecia că actualul manager privat(!!!”) Laurenţiu Ciurel este cea mai bună soluţie pentru cârmuirea energeticienilor şi minierilor din Gorj ori din Oltenia, ba chiar dimpotrivă!, activitatea CE Oltenia se cere restructurată. Nu neapărat că aşa ne cer cei de la FMI, Banca Mondială ori Comisia Europeană! Pur şi simplu pentru că, deocamdată, statul nu mai poate accepta perpetuarea risipei. Se protestează, întrucât sindicatele altceva nu ştiu să facă. Nimeni dintre liderii sindicali nu are ochi să vadă că Guvernul Ponta nu acceptă condiţionările bezmetice ale troicei ce a stat pe capul guvernului două săpătămâni. Care Guvern Ponta nu doreşte prelungirea acordului stand by cu această troică şi vrea salvarea mineritului şi energeticii din Oltenia şi din Hunedoara. Pur şi simplu, restructurarea este necesară.
Dreptatea Elenei Udrea. În cei zece ani fastuoşi pentru Regimul Băsescu şi, bineînţeles, pentru Elena Udrea, (dar nefaşti pentru România!) – mâna lui dreaptă – s-au tot bătut câmpii pe temele restructurării “statului de drept” şi a “independenţei justiţiei”. Care “stat de drept”, de fapt, semăna mai mult cu un stat de drepţi! În faţa lui Il cappo di tuti capi – Traian Băsescu! Chiar şi un europarlamentar Italian cu vechi ştate de servicii în lupta Mafiei italiene aprecia că România este, sub Traian Băsescu, un stat mafiot. Iar europarlamentarului PDL Elena Băsescu-EBA i-a zis, deloc întâmplător, Elena Ceauşescu. Normal că acum, cu şapte capete de acuzare asupra câtorva dintre afacerile necurate ale “protejatei lui Traian Băsescu”, după cum el însuşi recunoştea, Elenei Udrea nu-i convine.
Blonda de la Cotroceni s-a văzut trădată în dragoste şi părăsită de însuşi protectorul ei. Ieri, în faţa unei noi cereri de încuviinţare a unei urmăriri penale, s-a apucat să se plângă că a fost o nevastă ignorată, minţită şi înşelată. Nu punem la îndoială chestiile astea, ce le-ar fi putut zice la procesul de divorţ. N-a făcut-o atunci, iar acum se judecă cu totul şi cu totul alte fapte.
Iar pentru că şi alţi miniştri ai Cabinetului PreşBăsescu-Boc, precum Gheorghe Ialomiţeanu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu şi Radu Berceanu, ca să dăm doar trei nume grele, nu sunt şi ei după gratii de vină este restructuratul “stat de drepţi” şi aşa-zisa “justiţie independentă!”
Ziua şi demagogia PNL-istă. Aşa vede primul ministru Victor Ponta comportamentul opoziţiei: “PNL vrea anchetă parlamentară contra Guvernului din 2013. În 2013, PNL era în GUVERN!!!! Caragiale e depăşit total!” Păi cum să nu fie, din moment ce noul PNL e un amestec de PDL-işti şi PNL-işti, “populari” cu toţii. Numai că uitucii uită de la mână până la gură că PNL-ul descendent din partidul liberal al brătienilor lupta până-n 2012 cu PDL-ul, iar ceea ce scoate pe goarnă acum noul PNL ţine de gândirea vechilor PDL-işti!
Ion Predoşanu
Numai de bine: Comisarul European pentru Dezvoltarea Regională – Corina Creţu se deplasează cu folos prin ţară şi recomandă programe agricole pentru mediul rural, atât de năpăstuit în ultimii 25 de ani. A promis că în primăvară va reveni în România însoţită de Comisarul European pentru Agricultură. Cine are urechi să audă şi să bage bine la cap!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here