Ca la noi, la nimeni – Restaurarea legalităţii

325

Multă apă va mai curge pe Jiu, Olt şi pe firava Dâmboviţa până vom avea legi sănătoase, complete şi oameni adevăraţi care să vegheze la respectarea lor. Deocamdată, ne aflăm într-un haos instituţional şi legislativ fără precedent după zece ani de dictatură în Regimul Băsescu.
Bine zicea analistul militar Radu Tudor referindu-se la acest subiect. Asupra căruia voi reveni. Doar că dacă facem apel la siguranţa naţională pe care Radu Tudor o vede ca sigură, prin simpla apartenenţă la NATO, eu sunt mai sceptic. E limpede că România este ţintă clară pentru bezmeticii din Federaţia Rusă. Şi la fel de clar este că Ungaria a rămas revanşardă, având relaţii excelente cu Rusia. Faptul că şi România şi Ungaria fac parte din NATO nu este o linişte. În următorii ani sau peste 30 de ani pericolul pierderii Ardealului există. Şi Grecia şi Turcia erau ţări cu vechi ştate de membre NATO, războindu-se în Cipru.
Unde Alianţa Nord Atlantică n-a intervenit! Dea Domnul să n-am dreptate.
Aici mă despart de Radu Tudor, căruia îi dau dreptate când afirmă: „Separaţia puterilor în stat e făcută praf, procurorii se cred putere judecătorească (Kovesi, cu DNA-ul ei arestează şi fără judecători!, n.m. I. P.), Parlamentul (cam bleg, recunosc!) este batjocorit şi supus presiunilor de tot felul (şi interne şi externe, n.m. I.P.), Băsescu vorbeşte acum de un sistem judiciar abuziv şi totalitar pe care chiar el l-a creat, puterea judecătorească se declară mână-n mână cu DNA (preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu afirma că este parteneră a DNA!!!, n.m. I.P.), ce reprezintă puterea executivă.”
Avem un talmeş-balmeş constituţional pe care vaporeanul mahmur l-a creat şi în care a navigat prin ape tulburi, de capul lui, fără ca să-l deranjeze cineva. Mă rog, nici acum DNA, DIICOT sau Parchetul General – Ministerul Public, cum ar veni – nu-l deranjează cu nimic. Mii de magistraţi sunt şi au fost numiţi prin decret prezidenţial şi îi sunt datori, cumva, başca faptul că a plecat de la Cotroceni cu dosarele lor cărate de câteva autoutilitare la Scroviştea şi se tem!!!
Normal, preşedintele Iohannis, prim-ministru Victor Ponta şi Parlamentul au de lucru enorm pentru revenirea la normalitate şi la restaurarea legalităţii în România. Chit că, Traian Băsescu îşi face pe mai departe de cap.
Atât Iohannis, cât şi Victor Ponta se spălau pe mâini ca Pilat din Pont, de pildă, privind ocuparea Scroviştei de ex-preşedintele-jucător Băsescu Traian.
Individ ce se dovedeşte a fi mai presus de lege!
ION PREDOŞANU

P.S. Curtea Constituţională a României l-a salvat odată, în 2012, de la demitere pe preşedintele suspendat Traian Băsescu. Aceeaşi CCR se bagă peste Parlament şi impune schimbarea regulamentelor.
Şi totuşi, cine-i va veni în ajutor sărmanei Românii? În Săptămâna luminată fiind am impresia că numai credinţa în Dumnezeu şi în minuni ne mai pot da o fărâmă de optimism (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here