Ca la noi, la nimeni – Respingerea PNRR, eșecul lui Iohannis!

579
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Eșecul nu este numai pedeapsa noastră pentru lene; este, de asemeni, succesul altora.” – Jules Renard

Conform unui Comunicat dat publicității, în ședința sa de lucru, Guvernul României a aprobat un Memorandum pentru refacerea PNRR. A fost nevoie de această decizie întrucât Comisia Europeană respinsese Planul Național de Redresare și Reziliență, lansat cu mult tam-tam electoral, în 26 noiembrie 2020, de către cuplul Președinte-Premier, respectiv Klaus Werner Iohannis-Ludovic Orban.
PNRR în varianta anterioară picase la Bruxelles prin faptul că, din motive electorale, România propunea ca suma de 30 miliarde de euro, pentru care Comisia stabilise criterii limpezi de cheltuire (cu precădere sub semnul lui Green Deal), să fie un fel de peștera lui Ali Baba și cei 40 de hoți pentru primarii PNL și pentru PNL!
Documentul a fost folosit în campania electorală ca temei pentru o narațiune spusă de toți candidații PNL la alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020. Tătucul Klaus Iohannis ne-a făcut rost (pentru că e băiat bun și simpatic!) de 30 miliarde de euro, dați cadou de UE, pe care noi putem să le cheltuim după cum ne taie capul. Spuneți-ne ce-ați vrea să punem în plan pentru a ne vota!
Cel puțin Klaus Werner Iohannis știa că banii nu sunt dați pentru orice investiție, că UE a pus la dispoziția statelor membre pentru saltul istoric de la energia pe cărbune și petrol la energia verde și regenerabilă.
De ce a acceptat ca Planul să fie doar o simplă sforăială electorală? Ei bine, Preș. Klaus Werner Iohannis spera ca, prin păcălirea românilor, PNL să câștige alegerile parlamentare.
Suma de 30 miliarde de euro, iresponsabil prezentată ca un cadou făcut de UE lui Klaus Werner Iohannis, care-ar fi negociat-o fără să deschidă gurița, să facă el ce vrea cu ea, urma să rezolve toate problemele României adunate de la Carol I încoace. Alegerile au trecut. Planul a fost, așa cum era normal, respins de Bruxelles. Cei de la UE și-au făcut cruce parcurgându-l.
Nu este posibil ca președintele Iohannis să fi rămas surprins de trebușoara asta!
Se aștepta ca PNRR să fie respins, câtă vreme PNRR n-a fost întocmit, din start, pentru a trece examenul de la Uniunea Europeană, ci pentru a trage pe sfoară poporul român!
În consecință, s-a trecut la elaborarea PNRR. Desigur, nu a Planului final, care trebuia depus până pe 21 aprilie 2021, ci a unui Plan pe baza căruia se putea negocia. Chiar dacă nu era Planul final, era de la sine înțeles că Documentul nu putea fi de mântuială. Bineînțeles că putea avea observații. Au fost multe, PNRR-ul fiind făcut praf și a doua oară. La Cotroceni, acolo unde s-au clocit cele două PNRR-uri respinse, s-a decis într-o altă ședință să se solicite UE ca un al treilea PNRR să fie expediat până pe 31 mai 2021.
Ceea ce înseamnă că este serios de lucru. În toate celelalte state membre ale UE, Planurile de Redresare și Reziliență au fost dezbătute și aprobate în Parlamentele respectivelor țări. Numai în România la CSAT!
Oricât încearcă Președintele să susțină că nu e nicio nenorocire, este vorba de un eșec lamentabil al domniei sale. Idee pe care o susține și o argumentează cu strălucirea logicii reputatul publicist Ion Cristoiu pe Blogul să personal.
ION PREDOȘANU

P.S. Aberațiile ministrașului Ghinea, cum că, vezi Doamne, de vină ar fi PSD-ul în această chestiune sunt pure invenții. Doar că europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) le-a atras atenția că PNRR e greșit și riscăm să nu mai primim de la Comisie Europeană nicio lețcaie!!! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here