Ca la noi, la nimeni – Republica procurorilor ori republica lui Iohannis?

45

Am preferat acest motto: “Ești magistrat. Datoria ta e să minți, să ascunzi, să deformezi și să calomniezi pe toată lumea”, întrucât pare a fi un portret izbutit al procurorului român, în special al fostului procuror șef al DNA.

PROTESTE ÎN GEACĂ ROȘIE ȘI ÎN ROBĂ NEAGRĂ!  Când alianța de guvernare PSD și ALDE a început lupta pentru modificarea legilor justiției, ne-am dat seama că îi va fi deosebit de greu. Nu din pricina opoziției, care-i destul de slabă. Ci mai ales din cauză că liderul opoziției – Klaus Werner Iohannis – se va opune cu înverșunare și va dispune de toate căile legale și, uneori, mai puțin morale de a întârzia promulgarea acestora și, deci, intrarea lor în vigoare. Încă din iarnă, când președintele Iohannis a purces în Piața Universității, în mijlocul unui protest fără autorizație, era limpede că președintele își depășește atribuțiile. Și ațâță la ură și la nerespectarea legilor în vigoare. În republica lui Iohannis nu s-a schimbat nimic față de ceea ce moștenise de la predecesorul său. Cei din mișcarea #rezist protestează ba în Piața Universității, ba în Parcul Izvor din fața Parlamentului României. Țara noastră a devenit, și nu de acum, țara unde justiția se face la ordin. O țară în care procurorul te-ar condamna, dacă ar putea, direct din biroul lui. “Este țara unde un banal șef de direcție din Parchetul General a ajuns să fie mai puternic decât țara însăși. Atât de puternic, încât până și președintele României avea rețineri în a-l demite. Sau poate avea interese care nu sunt de nasul nostru să le știm”, după cum zice jurnalistul Valentin Boeru în articolul “Republica prezidențială Iohannis”, din cotidianul “Național” de luni, 16 iulie 2018.

CINE CONDUCE ROMÂNIA? A spune că pare condusă din afara ei, iar președintele se comportă ca un actor ce joacă într-o piesă scrisă de alții, fără a ne mai lua și pe noi, cetățenii, în seamă nu mai este demultișor o noutate. Absurditatea a început prin anul 2005, când președintele de atunci a introdus pe șest corupția pe ordinea de zi a unei ședințe CSAT, ca pe o problemă de siguranță națională. Și, chiar dacă la Palatul Cotroceni a venit un alt locatar temporar, așa a rămas. Fără ca oamenii politici să-și fi dat măcar seama că totul este ilegal. Corupția și alte fapte conexe erau deja prevăzute în alte legi. Mai mult, o hotărâre a CSAT nu poate avea valoare de lege. Numai parlamentul este singurul abilitat ca for legiuitor. Mai apoi, același individ malefic a abilitat SRI să încheie protocoale secrete cu procurorii, cu judecătorii, încât să țină totul sub control. Adversarii politici erau înlăturați sub pretextul luptei anticorupție. Taman ceea ce se urmărea. Noul președinte al României, Klaus Werner Iohannis, nu a schimbat nimic pentru că-i convenea de minune. Fostul prim-ministru Victor Ponta a scăpat, până la urmă de făcăturile din dosarul pe care i-l întocmise DNA. Cu prețul demisiei sale și al Guvernului Ponta. Acum a scăpat și președintele ALDE, în același timp, Președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, achitat pe fond. Principala țintă este președintele PSD și Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță.

JOCUL DE-A VACANȚA. Ne aflăm în ultima săptămână de activitate a Parlamentului României, iar pe 19 iulie se intră în vacanța parlamentară. Care va ține până la începutul sesiunii de toamnă, în cazul că nu va mai apare cumva, vreo sesiune extraordinară. Luni, s-au întâlnit liderii coaliției de guvernare – Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – fără a ști, la această oră, ce au discutat. Oricum, în ceea ce privește suspendarea președintelui Iohannis au păreri diferite, iar o parte dintre parlamentari au și plecat în concedii. Și nu ar avea majoritatea scontată, la o adică. Lunga vară fierbinte a vrajbei noastre politice continuă, cu meciul Dragnea-Iohannis intrat în prelungiri!
ION PREDOȘANU

2 COMENTARII

  1. ”Principala țintă este președintele PSD și Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță.” …ȘI CONDAMNAT DEFINITIV, CU SUSPENDAREA EXECUTĂRII PEDEPSEI, ÎN ALT DOSAR; ȘLA CU VOTANȚII DIN COȘCIUGE.

  2. Care Dragnea , puscariasul ala condamnat in doua randuri si suspect in 17 dosare de cercetare penala ? Ce drac’ nea’ Predo , pentru cine’ti pui obrazul ? Cum poti sa compari puscariasul Dragnea cu Johannis ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here