Ca la noi, la nimeni – Republica Interlopilor, Republica Procurorilor!

475
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dacă nu riști nu vei fi niciodată învins. Dar nici nu vei câștiga vreodată!.”
Richard Nixon

Au trecut mai bine de cinci zile de când s-a semnalat ceea ce avea să devină Cazul Caracal, cu dispariția minorei de 15 ani, Alexandra Măceșanu. De tot atâtea zile, Preș. Klaus Werner Iohannis a decorat-o fără fast și fără empatie, luni, pe celebra tenismenă Simona Halep, care cucerise recent Turneul de la Wimbledon. În mod cert, festivitatea rece de la Palatul Cotroceni mai putea întârzia. Se putea organiza de urgență o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
VIORICA DĂNCILĂ -SINGURUL BĂRBAT DE STAT! În toată această vreme, singurul om politic și demnitar al țării care a acționat cu vigoare este primul ministru al României – Viorica Dăncilă. A schimbat, practic a demis pe Șeful Poliției Române, un oarecare Buda. Care Buda, ca orice budă de pe ungurește s-a-nvârtit și a ajuns Șeful Poliției de Frontieră. Practic, acum peșcheșurile sunt mai mari. Din pricina legislației, în Poliție orice șut în fund este un pas înainte. L-a demis, după numai șase zile, pe un pezevenghi care ajunsese, cu sprijinul ori la cererea lui Iohannis chiar Ministrul Afacerilor Interne. Pre numele său Nicolae Moga, un om de afaceri constănțean, ce ajunsese la Caracal să conducă ancheta nițel aghezmuit.
De directorul STS, sibianul Vasilca, nominalizat de Preș. Iohannis și votat la grămadă de CSAT, am scăpat tot pentru că primul ministru îi ceruse demisia. Omul și-a dat-o de dat, dar după ședința CSAT de marți nu s-a mai făcut vorbire despre el. Omul lui Tătucu Iohannis!
Avem un nou ministru al Afacerilor Interne, fie el și interimar, în persoana vicepremierului Mihai Fifor. Care a purces la verificarea tuturor Inspectoratelor Județene de Poliție și la reformarea ministerului de Interne.
Miercuri seară, primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a ținut o declarație de presă prin care ne-a asigurat că vor plăti de la cel mai mic până la cel mai mare vinovat în Cazul răpirii, sechestrării, violării Alexandrei. Despre care știrile și zvonurile sunt contradictorii. Prea multe instituții ale statului: Procuratură, STS și Poliție au greșit grav și nu și-au făcut datoria. Complicii încă nu au fost luați la rost. Poate acum, după ce Procurorul general interimar a cerut mutarea dosarului Caracal de la DIICOT Craiova la DIICOT București!
REȚELE DE INTERLOPI, COMPLICI ȘI CĂUTAȚI INTERNAȚIONAL. O știre de prin primăvară anunța că FBI-ul a transmis autorităților române o listă cu 1.250 de membri ai unei rețele internaționale de trafic cu carne vie, ce ajungea în Mexic și de acolo în Statele Unite ale Americii. Republica Interlopilor din Oltenia era prezentă. Joi am mai aflat că și aici Banatu-i fruncea. Poliția germană a descoperit o rețea de trafic cu centrul în Timișoara.
ALDE AMENINȚĂ COALIȚIA? La începutul săptămânii a avut loc o ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE. Cei de la ALDE nu au fost de acord cu tăierea sumelor de la Cultură, Educație și Sănătate, în vreme ce sporesc bugetele serviciilor de informații cu peste o jumătate de miliard.
„Poate că până luni, colegii noștri din PSD își vor aminti că totuși sunt într-o coaliție și vor discuta și cu noi. Eu înțeleg că există disfuncționalități de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu cred că soluția este amputarea politicilor publice fundamentale și a programului de investiții. Am acceptat în primul an, am acceptat în al doilea an că investițiile nu sunt la nivelul dorit”, a declarat vicepreședintele național al ALDE Varujan Vosganian, care-i și purtător de cuvânt al ALDE.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here