Ca la noi, la nimeni – Replica lui Marcel Ciolacu, în scandalul cu Florin Cîțu!

274
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Discordia este marele rău al speciei umane, iar toleranța este singurul leac.” – Voltaire

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit, marți, despre întâlnirea pe care ar trebui să o aibă cu prim-ministrul Florin Cîțu.
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a intervenit telefonic la Antena 3 și a vorbit despre întâlnirea pe care ar fi cazul să o aibă cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.
Dar, înainte de a spicui câte ceva din declarațiile lui Marcel Ciolacu, să preluăm câteva opinii ale analistului politic Bogdan Chirieac. Care a avut următoarea reacție pe acest subiect: „Și dacă trece prin Parlament, și dacă nu trece, nu înseamnă că Planul Național de Redresare și Reziliență al României este bine făcut. Respingerea lui la Bruxelles s-a datorat faptului că nu era bine întocmit. Deci ei trebuie să aprobe acel plan. Aici era o chestiune formală, de normalitate, în care Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia să primească aprobarea Parlamentului de la București.
Am înțeles că PSD-ul a mai intervenit la Bruxelles, ceea ce domnul președinte Ciolacu a făcut cunoscut, și a spus: Domnule, unde ne trezim? Adică, de la faimoasele silabe PE, SE, DE, puterea actuală de la București a înțeles că PSD-ul e un fel de ISIS cu care nu trebuie negociat sub nicio formă, ceea ce este aberant. E aberant într-o democrație”, a precizat Bogdan Chirieac.
Pe de altă parte, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat: „Eu nu am orgolii, mai ales când vorbim de Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Nu este al unui Guvern sau al unei coaliții, este al României. În toate statele europene, aceste planuri au fost prezentate în Parlamentele naționale.
Până la urmă, Parlamentul e o pârghie de a informa cetățenii și un respect față de principala instituție a unei democrații.
Nu știu dacă s-a supărat domnul Cîțu, repet, nu am astfel de orgolii, mă poate invita, împreună cu specialiștii, cu partenerii noștri sociali, unde va spune acolo vom merge, să stăm de vorbă, că o fi la Guvern, că va fi la Vama Veche, unde vrea domnia sa. Această discuție trebuie să aibă loc, categoric. Asta este și recomandarea președintei Comisiei Europene și a majorității comisarilor. Am avut discuții cu înalți reprezentanți și nici nu ar putea să aibă o altă părere, așa e normal într-o democrație.”
El a mai afirmat că un proiect la care ține este Autostrada Moldovei, A8.
„Grupul PSD este cel mai mare din Parlamentul României. Am câștigat alegerile în România. Că domnul Iohannis nu a dorit să respecte spiritul Constituției este o altă discuție. Nu am fost lăsați să facem o majoritate. Acest PNRR a fost prezentat în Germania, Olanda, Polonia, Bulgaria, care le-au și depus. Nu din cauza PSD acest plan nu a fost depus la Parlamentul European. El nu a fost depus pentru că nu este gata. Ei se tot duc și sunt întorși cu acest plan.
Eu merg cu specialiștii partidului și cu partenerii sociali, și noi avem anumite cerințe, un mecanism clar și transparent pentru aceste fonduri ale administrațiilor locale, știm cum s-au împărțit până acum banii de Guvernele Orban și Cîțu. Vorbim de bani europeni și trebuie să existe un plan transparent”, susține în replică Marcel Ciolacu.
Mărul discordiei cam despre aceste neînțelegeri și orgolii nemăsurate ale prim-ministrului Florin Cîțu, aflat în competiție cu Ludovic Orban pentru președinția PNL, ne demonstrează că ar fi vorba.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here