Ca la noi, la nimeni – Remaniere cu tămbălău, la GuWernerul Meu-Cîțu!

362
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Abrambureala din Guvern: //Se toarnă zilnic gaz pe foc,/ Guvernul e-n derivă,/ Se-ndreaptă grabnic spre soroc,/ Să-i pregătim colivă!”
Mariana Dobrin, Din Țara lui Papură-Vodă

În canicula care-a cuprins România, atmosfera este irespirabilă și mai apar, pe ici-colo, și incendii. Unele de vegetație, altele la firme industriale. Totuși, deși treburile merg din ce în ce mai prost la GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu, iar datoria publică din PIB a depășit 50%, nu ne-am fi așteptat ca ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare (PNL), să fie demis cu sânge rece de „genialul” finanțist Florin Cîțu, încă prim-ministru al Coaliției PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR.
CÎȚU, VINOVAT DE DATORIA PUBLICĂ! Cu atât mai mult cu cât o mare parte din datorie o îngrășase taman el, pe vremea când deținea portofoliul Ministerului Finanțelor Publice, în GuWernerul Meu I-II Iohannis-Orban. Practic, s-a ajuns la 127 miliarde de euro datorie publică în luna mai a anului 2021, față de 126 miliarde de euro în mai 2020!
ISĂRESCU AMENINȚĂ! Un avertisment dur venise și din partea Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform căruia guvernarea Coaliției Austerității a întârziat reformele. Cu cât a îndatorat Guvernul României țara și, deci, pe români am spus mai înainte. Guvernatorul BNR a păstrat dobânda de referință la un nivel scăzut, dar ne-a avertizat că nu mai poate stăpâni cursul leu/euro, care-a ajuns la aproape 5 lei/euro. În consecință, gravele greșeli ale Guvernului Iohannis-Cîțu ne vor atrage sărăcia și austeritatea.
Mugur Isărescu a comentat că „speră să nu aibă dreptate” Doctorul Apocalipsă, cum mai este supranumit expertul Nouriel Roubini – cel care a prezis și criza din 2008 -, iar acum spune că ne aflăm în fața celei mai mari crize din ultimii 100 de ani!
Revenind la oile noastre, la sărmanele noastre oi, prim-ministrul marionetă Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor Publice – Alexandru Nazare (PNL), cu care nu s-a înțeles încă de când acesta a fost numit.
Florin Cîțu i-a cerut, în repetate rânduri, demisia lui Alexandru Nazare, cel care mai împrumutase România cu încă 3,5 miliarde de euro, numai cu o zi înainte, de pe piața externă.
Alexandru Nazare s-a apărat și crede că „și-a făcut treaba”, iar președintele PNL, Orban cel Ludovic, are impresia că omul lui, adică Alexandru Nazare, ar fi fost sacrificat întrucât nu a fost de acord cu rectificarea bugetară.
LUPTE INTERNE. Războiul din PNL, dintre Orban cel Ludovic și Florin Cîțu, pentru șefia PNL, la Congresul liberalilor, din 25 septembrie, a făcut o victimă.
Nu cred că este ultima, la rând urmând Adrian Oros, ministrul Agriculturii (PNL), dar și Ioana Mihăilă (USR-PLUS doi și-un sfert), de la Sănătate, și Claudiu Năsui (Economie).
Ambii, colegi de partid.
El Cappo de tutti cappi, adică Preș. Klaus Werner Iohannis, a semnat imediat decretul pentru demiterea și Alexandru Nazare și preluarea interimatului la Finanțele Publice de către dezastruosul și ascultătorul Florin Cîțu. Pe timp de 45 de zile!
Și-apoi, vorba cântecului: „De-om mai duce-o pân la toamnă!”.
ION PREDOȘANU

P.S. DESTRĂMAREA COALIȚIEI?! Liberalii (aripa Orban) ar putea discuta despre o posibilă retragere a sprijinului parlamentar pentru Florin Cîțu. Dar și USR-PLUS doi și-un sfert poate proceda la fel. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here