Ca la noi, la nimeni – Redresare și reziliență, dar să știm și noi, Coane Fănică!

723
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Minciuna este un bulgăre de zăpadă ce devine cu atât mai mare cu cât este rostogolit mai mult.” Martin Luther

Voi reveni asupra unui subiect pe care nu l-am putut aborda în Gorjeanul de vineri: marea întâlnire dintre prim-ministrul Florin Cîțu și liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, însoțit de reprezentanți ai social-democraților, partenerii sociali și ai mediului de afaceri, întâlnire cu tensiuni și scântei ce a avut loc la Palatul Victoria. Terminată în coadă de pește, întrucât prim-ministrul Florin Cîțu susținea, de fapt mințea, că au prezentat invitaților Planul Național de Redresare și Reziliență, iar realitatea era cu totul alta.
Nici vorbă de așa ceva, PNRR-ul este ținut, în continuare sub obroc, doar-doar opoziția se va lăsa și de această dată păcălită. Ceea ce bag de seamă că nu se mai poate. I-am ascultat cu atenție atât pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, cât și pe Dumitru Costin, președintele unei Federații Sindicale, reprezentant al angajatorilor și raportor al Comisiei Europene, amândoi dezmințind minciunile crase ale lui Florin Cîțu!
Dar să vedem ce nereguli a mai constatat PSD la PNRR-ul ascuns și povestit citind dintr-un caiet în care figurau niște idei generale ale acestuia. Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD), între altele și profesor universitar la o universitate din Bruxelles, este foarte nemulțumit că partidele aflate la guvernare se transformă în proprietari ai PNRR.
„Am solicitat eliminarea „criteriului politic”! din Ordonanța de Urgență care reglementează Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta a fost un punct central al discuțiilor de ieri (joi, n.m. I.P.), de la Palatul Victoria, în care împreună, PSD și reprezentanții partenerilor sociali, am încercat să găsim soluții pentru România, pentru a accesa cele 29,2 miliarde de euro și a avea un mecanism de implementare transparent” a declarat Victor Negrescu.
Eurodeputatul PSD precizează că în recenta modificare adusă OUG-ului care setează PNRR a apărut avizul obligatoriu al Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene pe toate proiectele din plan.
„Fără criterii, fără proceduri, fără transparență. În speță, o primărie sau un minister ar trebui să se roage de cei de la MIPE pentru un aviz spre a începe reformele și proiectele care nu erau contractate sau semnate contracte de finanțare. Din nou, fără proceduri sau termene, MIPE se transformă într-un super-minister, iar partidul aflat la guvernare, în proprietarul PNRR. Nu este un atac la ministru, este doar una din zecile de propuneri coerente făcute ieri (joi, cum spuneam, n.m. I.P.) menite să ajute România pentru ca planul să nu fie respins de Comisie.
Susținem raportarea, informarea, coordonarea dar nu politizarea. #PNRR trebuie descentralizat. Sper ca Executivul României să respecte promisiunea făcută ieri (adică joi, n.m. I.P.) de a scoate acest criteriu. Pe lângă propunerile noastre alternative, sunt peste 80 de măsuri în PNRR unde autoritățile locale și partenerii sociali pot juca un rol în implementarea reformelor și unde putem să îmbunătățim dimensiunea socială și geografică. Doar prin dialog putem ajuta România”, conchide europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
Și după cum vom constata, după ce PNRR va fi scos la iveală, vom observa că sub masca acestuia există reforme criminale împotriva românilor!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here