Ca la noi, la nimeni – Redescoperirea și reconsiderarea unui sondaj despre Guvernul Dăncilă!

333

Duminică, după ce au fost la Sfânta liturghie oficiată de preotul Radu la Biserica din Peștișani, după siestă, mi-am băut cafeluța. Și, mi-am încercat șansa pe internet ca să văd ce s-a mai petrecut prin țară. Fiind sfârșit de săptămână, perioadă în care atoateștiutorul Klaus Werner Iohannis tace adânc nu se știe pe unde, ne-a atras atenția subiectul unui sondaj de opinie ceva mai vechi. Dar plin de învățăminte.
Agenția de știri și comentarii în care aflăm De ce se-ntâmplă unele fapte de pe scena politică și nu numai, adică DCNews nu plictisește pe nimeni. Astfel, Irina Constantin publica, pe 30 ianuarie 2018, rezultatele unui prim sondaj de opinie marca DCNews, realizat despre Guvernul Dăncilă. Chiar în ziua în care acesta a fost investit, adică pe 29 ianuarie 2018, la care au răspuns 20.000 de cititori.
Sondajul se referă la “durata de viață” a Guvernului Dăncilă. Cei mai mulți cititori își pun speranța în noul Guvern susținut de coaliția de guvernare PSD-ALDE, dar și de UDMR. Sondajul a început, cum spuneam, la 29 ianuarie 2018, cu întrebarea „Cât timp va rezista Guvernul Dăncilă?”
Și acum, iată rezultatele publicate pe 30 ianuarie 2018: 6 luni – 38,74%(7845); 1 an – 11,18%(2.263); până la finalul mandatului – 50,07%(10.139).
După cum se poate observa din datele de mai sus, 50,07% dintre cei care au răspuns, adică 10.139 de persoane sunt de părere că acest Guvern, condus de Viorica Dăncilă, va rezista până la următoarele alegeri parlamentare.
Următoarea opțiune, cea mai votată, este cea potrivit căreia Guvernul Dăncilă va rezista 6 luni. Pentru această variantă au votat 7.845 de oameni.
Acest răspuns venea în condițiile în care anterioarele guverne PSD-ALDE, cel condus de Sorin Grindeanu și cel condus de Mihai Tudose, au rezistat câte șase luni la putere.
11,18% au considerat că Guvernul Dăncilă va rezista doar un an de zile. 2.263 de cititori au votat această variantă.
Sigur că am reluat rezultatele unui sondaj serios, neplătit de nimeni.
Diferit de acela al IMAS, prezentat de liderul USR(Uniunea Soros România!) – Dan Barna, în care PNL se prezenta, tot în luna martie 2018, cu 29,4%, iar PSD cu 28,6%.
Totodată, USR ar fi fost în creștere și ar fi ajuns la 11,2%, urmată de ALDE cu aproximativ 10%!
Ridicolul situației este redat de numărul mare de parlamentari și chiar unele organizații ale PNL trecute cu totul la ALDE. Ori, o parte dintre parlamentarii PNL și PMP chiar la PSD!!!
Tot cam la acea vreme, un sondaj AVANGARDE – singura agenție care a dat Exitpolul precis la alegerile prezidențiale nefaste din decembrie 2014 -, citat de analistul politic și militar Radu Tudor dădea: PSD: 35-40%; PNL: 19-25%; ALDE: 15%; USR: 9-10%; PMP: 5%.
Citind aceste sondaje mai de demult rămânem pe gânduri. Unele pozitive, fiind de preferat să gândim cu capetele noastre, așa cum ne-ndemna Poetul național Adrian Păunescu!
ION PREDOȘANU

P.S.După cum ați observat, Kovesi ca și Coldea au devenit istorie. Una neagră. Îi va urma Herr Iohannis!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here