Ca la noi, la nimeni – Rectificare negativă, Guvern total negativ!

676
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Mi se pare că supunerea față de guvern seamănă cu supunerea față de o bandă de tâlhari. Guvernul e o adunătură imorală”Lev Tolstoi

În alte perioade și cu guverne normale la cap, prima rectificare bugetară dintr-un an fiscal avea loc prin luna iulie, imediat ce se cunoșteau rezultatele economice și financiar-bancare realizate în primul semestru. Anul acesta, pe lângă pandemia pe care Guvernul LuCOVID o gestionează dezastruos, mai avem programate și alegeri. Iar primele alegeri, cele locale, au fost amânate și reprogramate pentru 27 septembrie.
Minoritarul Guvern PNL a luat startul întârziat în lupta împotriva pandemiei, pe care la începutul lunii martie președintele Klaus Werner Iohannis o considera o formă de gripă ușoară. A picat Guvernul Orban 1, prin Moțiune de cenzură și după ce noul nominalizat la funcția de prim- ministru Florin Cîțu a dat bir cu fugiții din Parlament, în chiar ziua desemnată investirii Guvernului Cîțu, în disperare de cauză, a fost reinvestit Guvernul PNL-Orban 3. Pe care nu l-a votat niciun parlamentar PNL! Îi spunem Guvernul PNL-Orban 3, pentru că el nu diferă cu niciun nume față de primul, iar iluzoriul Guvern Cîțu avea și el aceeași alcătuire.
Între timp, deși liderii PNL afirmau, în repetate rânduri, că nu vor primi în rândurile lor vreun membru PSD, iată că în ultima vreme li s-a făcut o curte asiduă primarilor PSD. Cărora Guvernul Orban nu le-a dat niciun ban pentru proiectele și programele locale, inclusiv PNDL-ul de la nivelul țării, momindu-i că vor primi acești bani, și chiar mai mulți, dacă semnează adeziunile la PNL și vor candida pe listele acestui partid.
Vinerea trecută, după ora 16,00, s-a mimat o ședință de guvern, cu regie arhicunoscută, s-au luat bani de la unele ministere și s-au dat altora. Chiar și Administrației Prezidențiale, deși campioane sunt: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, SPP.
Per total, rectificarea bugetară din vinerea neagră – a postului negru de Sfânta Marie – este o rectificare negativă. Cum era de așteptat de la un guvern cu o activitate în genere negativă!
Cum nu am o pregătire economică, v-aș ruga să-mi permiteți să citez dintr-un analist economic. Care a și găsit detaliul SCĂPAT după rectificarea lui Cîțu. Suntem la „limita de RISC MAXIM”. Analistul economic Adrian Câciu ne expune un scenariu teribil explicându-ne cel mai negativ efect.
Practic, analistul economic Adrian Câciu spune: „Le-a scăpat multora, dar ăsta este cel mai negativ efect al rectificării și anume creșterea plafonului datoriei publice la 44% din PIB.
Adică, imediat la limita de 45%, considerată limita de risc maxim de către LRFB și de la care trebuie să vii cu un plan de măsuri de reducere a datoriei publice”, subliniază Adrian Câciu.
În continuare, analistul economic vine cu un scenariu teribil pentru români: „Din creșterea taxelor dublată de reducerea drastică a cheltuielilor(austeritate, restructurări masive, lipsa de stimuli economici și fiscali). Așteptați-vă la asta pentru că amatorii au săpat o groapă atât de mare încât nu există altă soluție dacă avem ghinionul să îi lăsăm să ajungă la datoria publică de 44% din PIB.
Creșterea de taxe și impozite înseamnă că peste 19 milioane de români și 700.000 de companii să plătească datoriile făcute din pix de amatori.
P.S. Dacă datoria publică crește în 2020 cu 19 miliarde de euro, într-un singur an, în contextul în care în ultimii trei ani, cumulat, datoria publică a crescut cu 18 miliarde de euro.
Șah-mat!”, conchide analistul economic Adrian Câciu.
ION PREDOȘANU

P.S. Faptul că alocațiile de stat pentru copii nu se dublează, iar pensiile nu cresc cu 40%, conform legii pensiilor, de la 1 septembrie sunt probleme grave ale Guvernului Iohannis-Orban! De care ne poate scăpa numai o Moțiune de cenzură! Ori o nouă Revoluție. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here