Ca la noi, la nimeni – Recidivistul încă liber se cere după gratii, lângă Udrea!

226

Criticat de Elena Udrea prin comunicatorul ei Ruxandra Dragomir că n-o ajută suficient, fostul preşedinte Traian Băsescu a ieşit precum şarpele la drumul mare şi s-a dat iar în spectacol. În loc să-şi vadă liniştit de pensie, aşa cum i-a recomandat preşedintele Klaus Iohannis, cetăţeanul încă liber Băsescu Traian a jignit pe toată lumea din proprie iniţiativă sau provocat de moderatorii Cristoiu şi Orcan.
Poate că simte el ceva, de nu are stare. S-o strânge cumva laţul? Mai ştii?… Prea a coborât aşa de jos nivelul limbajului, capitol la care n-a strălucit niciodată. Individul care preamărea “justiţia independent” şi “statul de drept” a dat-o la-ntors şi acum nu mai avem justiţie independentă. Taman el, care se credea tatăl şmecherilor din ultimii zece ani are parte de un decont dezastruos: Ioana şi Traian Băsescu pierd moşia de la Nana, plătesc creditul luat preferenţial de la CEC Bank şi mai încurcă şi proprietăţile ţăranilor cărora li s-au furat pământurile. Cetăţeanul Băsescu Traian ne-a dovedit că e greu să stai şi degeaba! O avea reşedinţa de la Scroviştea şi cramă, dar el se plictiseşte să bea singur. Şi când e mai bine abţiguit, ba iese pe la sediul PMP şi face declaraţii aiurea sau se duce la postul de televiziune cu numele de vitamina B1. Iar lumea necăjită şi rămasă ba fără case din vremea când era Primar General al Bucureştilor şi a dat numai dintr-o semnătură 128 de locuinţe unuia care n-avea niciun drept, dar falsificase nişte acte şi propriul nume, ba fără locuri de muncă, cu salariile şi pensiile tăiate iese în faţă la B1 TV şi-l huiduie, cerând: “Băsescu, la puşcărie!” E dreptul oamenilor necăjiţi la liberă exprimare, la care fostul vaporean le răspunde că ar fi “derbedei” sau mai ştiu eu ce-i vine lui la gură.  Unul dintre cetăţenii ce protesta este ceva paznic la o firmă şi mai face şi haz de necaz. I-a întrebat pe alţii dacă ştiu care-i diferenţa dintre Ceauşescu şi Băsescu? Şi tot el găseşte răspunsul: “Primul n-a fost văzut niciodată beat, iar Băsescu niciodată treaz!”
Deşi susţine că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, generalul Florian Coldea (pe care-l ştie încă de pe vremea când era doar maior), prim adjunctul directorului SRI, ori Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sunt ca şi copiii lui, dar nu-i sună “din silă”. Judecătorul Horaţiu Dumbravă, de la Consiliul Suprem al Magistraturii, comentând limbajul golănesc şi acuzele aduse justiţiei de către fostul preşedinte Băsescu, afirmă că cetăţeanul cu pricina “este un recidivist, întrucât este a treia oară când CSM constată în cazul lui încălcarea independenţei justiţiei”.
Cu toţii aşteptăm ca justiţia să-şi facă datoria, mai ales că procurorii au dovezi cum banii din afacerea Microsoft şi din zeciuiala introdusă de Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului la toate lucrările finanţate de ea, ajungeau la PDL ori în campaniile lui Traian Băsescu – prezidenţialele din 2009 şi referendumurile în care fusese suspendat – au ajuns în final la “Cloşca Mafiei”.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here