Ca la noi, la nimeni – Război total în Coaliție (provocat de trocul PSD-PNL!)

456
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „După alegerile din 2020, România a stat într-un sistem nefericit de Coaliție. Sistemul nu permite niciunui partid să devină dominant și să guverneze singur. În pandemie, sistemul practic s-a gripat. Nu a existat decât soluția unei alte coaliții pentru că în România nu există curajul de a declanșa alegeri anticipate.”Prof. univ. dr. Andrei Țăranu

Cică, luni, la început de săptămână, urma să aibă loc o ședință a Coaliției de guvernare care să stabilească clar datele alegerilor din acest an, eventualele comasări de alegeri și unele posibile înțelegeri privind participare în unele orașe ce nu au primari PSD ori PNL cu candidaturi comune. Ce-a ieșit, nu cunosc la ora când scriu aceste simple note.
Pe la Parlament, existau niște nemulțumiri ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), generate de sancțiunile primite de această fornațiune politică din pricina scandalurilor ce le-a provocat chiar în Parlament. Cum ar veni, scandalagiii parlamentari nu se lasă și, ieri, au ieșit în fața Parlamentului cu birouri ca să facă audiențe la vreo trei-patru cetățeni care le-au luat în serios micile proteste.
Ei, adică cei de la AUR s-au ținut de orice altceva, în niciun caz nu și-au îndeplinit misiunile din fișa postului.
TROCUL PSD-PNL, SĂMÂNȚĂ DE SCANDAL! Ba chiar s-a provocat un război în coaliție, deși în vremurile acestea tulburi mult mai bine era să vadă ce-i de făcut cu amenințările tot mai frevcente din partea Federației Ruse. A cărei țintă este clar România! Nu mai departe de luni au fost depistate numeroase atacuri cibernetice asupra unor spitale importante din București și din câteva mari orașe ale țării. Atacurile cibernetice au perturbat activitatea spitalicească și, ore în șir, pacienții au avut de suferit.
Ca dovadă, Preș. Klaus Werner Iohannis a anunțat o ședință a CSAT pe data de 21 februarie. În care se vor discuta înrolarea românilor, sporirea înarmării, adică a înzestrării armatei României și alte subiecte de acest gen.
CUIUL LUI PEPELEA – CANDIDATUL LA PREZIDENȚIALE. Dacă la candidaturile din marile orașe PSD și PNL s-au înțeles ceva mai ușor, sămânța de scandal a apărut atunci când a venit vorba despre cine va candida la alegerile prezidențiale. PSD a oferit pretinsului PNL postul de primar general al Capitalei și demnitatea publică de Prim-ministru al României, în schimbul unei susțineri din partea PNL a lui Marcel Ciolacu la președinție! A sărit ca ars europarlamentarul pretinsului PNL, prim-vicepreședintele liberalo-libertin Rareș Bogdan. Care pretinde că, în toată istoria Partidului Național (uneori anti-național!) Liberal, ei au avut candidat la prezidențiale. Cât de liberal este sasul Klaus Werner Iohannis, vă las pe domniile voastre să apreciați!
SE RUPE COALIȚIA? Este foarte greu de spus, dar această candidatură riscă, realmente, să rupă Coaliția de guvernare. Exact aceea care-și făcea planuri să guverneze împreună nici mai mult, nici mai puțin, decât zece ani!
ION PREDOȘANU

P.S. În ultimele zile au tot căzut resturi de drone rusești la granița cu Ucraina, în apropierea orașelor Izmail și Reni. Iar atacurile cibernetice la cele 18 spitale românești sunt depistate a veni tot dinspre Moscova! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here