Ca la noi, la nimeni – Râsu’-plânsu’ cu Grig Dobreanu!

1111

Motto: „Statul a devenit, din partea unei societăți de exploatare, obiectul unei spoliațiuni continue și acești oameni nu urcă scările ierarhiei sociale prin muncă și merit, ci prin frustrarea statului cu sume însemnate.” – Mihai Eminescu, Din Timpul, 17 august 1882, în Opere, vol. XIII, pag. 172, cu titlul „Ni se pare că vorbim…”

De bine, de rău, Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2020 – a trecut fără prea mari și importante întâmplări. În fond, Ziua Națională din acest an a fost transformată într-o sărbătoare privată a lui Werner Klaus Iohannis, vremelnicul locatar de la Palatul Cotroceni.
Și cu ce ne-am ales? Cu un discurs șters, anos – și binișor citit -, după care Măritul Cititor a plecat. Nu se știe unde. Și, de altfel, nici nu are importanță. Abia spre seară a mai dat niște decorații în Sala Unirii(ori a dezbinării!) de la Palatul Cotroceni. Vor fi fost decorați, prin Decrete prezidențiale, și medici merituoși, care s-au distins în bătălia cu inamicul invizibil Coronavirus. Dar și o referentă de la Ministerul Afacerilor Interne, condus prost de Marcel Vela, angajată abia în luna mai a.c., dar și Dr. Raed Arafat, pentru supușenie la ordinele stăpânilor săi din Guvernul Iohannis-Orban!
*
Mă bucur că am primit de la bunul meu amic târgujian – scriitorul Grig Dobreanu o sumedenie de imagini, urări, vorbe cu tâlc și alte chestiuni serioase și sarcastice pe adresa mea de Facebook. Voi cita o mică selecție din darurile primite:
„Dacă un creștin ar fi îndrăznit să închidă – indiferent de motiv – nu toate, ci măcar o moscheie, MUSULMANII ar fi pornit RĂZBOIUL SFÂNT!
La noi, un musulman – Raed Arafat – ne-a închis toate bisericile!
Și noi ce facem? Ca de obicei, NIMIC”.
Ba mai mult, cum spuneam, el este și decorat de președintele Werner Klaus Iohannis cu o distincție a României, în grad de CAVALER! Așa ne trebuie!!!
Plus următoarele considerații, venite tot de la Maestrul umorului gorjenesc și românesc Grig Dobreanu – cel ce gândește liber: „Știți, era vorba aia înainte…„Dacă ești prost, stai acasă…!”
Acum stăm toți acasă…!
Plus alt next nedatată: ,,În România avem 2460 de cazuri de infecție cu COVID-19 și peste 78.000 de amenzi. Practic, avem mai mulți proști decât bolnavi.”
Un alt scurt textișor marca Grig Dobreanu ne pune pe gânduri: „Am înțeles! Lapte fără lactoză, bere fără alcool, benzină fără plumb, Coca Cola fără cofeină. Pe când un guvern fără idioți?”
Și, în pași repezi, ne apropiem de sfârșitul anului. Un an 2020 ratat. Am avut parte de un Paște în carantină, de fapt în Stare de Urgență. Și nici Sărbătorirea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos – Crăciunul – nu se anunță mai bună. Există riscul ca, după ce trec alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020 – odată ce Iohannis va avea și Parlamentul meu – să intrăm în altă Stare de Urgență. Ori dacă nu, atunci se vor înăspri restricțiile.
Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române anunță, prin purtătorul său de cuvânt, că respinge recomandarea CE privind slujbele de Crăciun: online sau la TV. Adică, „Nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate impune acest lucru!”
ION PREDOȘANU

P.S. Când tace Iohannis și nu blesteamă PeSeDe, apare „genialul” Cîțu – cel care-a împovărat România cu un deficit ENORM – și face același lucru. Și când am zis Cîțu m-am gândit la o cîță, nu la un cățel! . (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here