Ca la noi, la nimeni – Protejată, Kovesi taie şi spânzură!

231

Cu toate că multă lume contestă existenţa unor tensiuni în cadrul DNA, acestea există! Le neagă însuşi preşedintele Klaus Iohannis, care, probabil, are propriile-i interese.
Analistul politic Bogdan Chirieac, cel care a prezis vizita de lucru a lui Iohannis în Statele Unite ale Americii, are un răspuns la întrebarea „De ce a lăudat-o Iohannis pe Kovesi” şi ne oferă un detaliu din spatele discursului preşedintelui. Chirieac susţine că: „Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, este o poveste de succes a Statelor Unite ale Americii.” Declaraţiile lui Bogdan Chirieac sunt din 4 iulie şi a continuat astfel: „Vizavi de ceea ce a făcut astăzi preşedintele Iohanis, doamna Kovesi este povestea de succes a Statelor Unite ale Americii. Dânsa este, din punctul de vedere al ambasadorului Mark Gitenstein, trecând apoi la Excelenţa Sa Hans Klemm, Duane Butcher sau Dean Thompson, o poveste de succes. Doamna Kovesi a fost medaliată de Ambasadorul SUA la Bucureşti, ambasadorul Klemm apare în clipul de prezentare al doamnei Kovesi atunci când a primit decoraţia din partea ambasadorului Suediei, în numele Majestăţii Sale, regele Suediei. Apare însuşi ambasadorul SUA care o felicită pe doamna Kovesi. Poate că sunt şi alte probleme, care categoric există, deşi nu se doresc consemnate”, a mai spus Bogdan Chirieac. O parte dintre ele, cu nişte dosare ale lui Klaus Iohannis la DNA şi unul presupus a fi la SRI sunt amintite într-un articol-investigaţie semnat de Ion Spânu în Cotidianul de miercuri, 5 iulie 2017.
Reamintim, că, pe parcursul zilei de marţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut două ieşiri publice. În prima dintre ele a afirmat că este mulţumit de activitatea DNA şi a Parchetului General şi că nu şi-ar dori vreo schimbare la vârful instituţiilor cu pricina, cea mai vizată fiind Laura Codruţa Kovesi. În cea de-a doua intervenţie, care a avut loc la Ceremonia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Naţionale a Americii, Klaus Iohannis a transmis un mesaj Guvernului României în care specifică faptul că trebuie să existe respect pentru statul de drept. „Eu cred că preşedintele Iohannis nu a luat în derâdere sintagma <<stat de drept>>, aşa cum din nefericire această sintagmă a ajuns să fie luată în România în ultimii ani. Astăzi, când vorbim nu este un stat de drept”, a spus Bogdan Chirieac la România TV, declaraţie preluată de agenţia DCNews. În vreme ce-o apăra pe sibianca Laura Codruţa Kovesi, presupusul om imparţial “arunca săgeţi” către Guvernul României, chiar la Ceremonia organizată de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.
Cea alintată “Luluţa”, fiica procurorului communist Ioan Lascu, Madam Kovesi s-a descotorosit, miercuri, de procurorii Constantin Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, semnând revocările din funcţie ale celor doi. După revocare, Doru Ţuluş s-a prezentat la Inspecţia Judiciară cu o sesizare cu privire la modul în care s-a desfăşurat ancheta în cazul lui, după cum relatează Agerpres.
Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dăduse marţi aviz – care era, de fapt, consultativ – pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA Constantin Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga. După cum se poate constata, nimeni nu suflă în faţa duduiei Kovesi. Ea taie şi spânzură ca pe propria-i moşie. Asta o fi democraţie?
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here