Ca la noi, la nimeni – Promisiunile și Cîțu, în așteptarea Bugetului!

443
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Trădătorii devin oameni mari și respectați, bârfitorii de cafenele – literatori, ignoranții și proștii – administratori ai statului român.” – Mihai Eminescu

Înainte de a-și găsi un loc călduț, ca Președinte al Senatului și al doilea om în stat, numitul Florin Cîțu a avut o viață, cum se spune, nițel mai zbuciumată. El a dat de două ori examenul de treaptă la un liceu din Râmnicu Vâlcea, picând cu nota 4, apoi a urmat o școală profesională și liceul la seral.
A picat, tot de două ori, și examenul de admitere la Academia de Studii Economice (ASE) din București. După care, ajutat financiar de conjudețeanul Mugur Isărescu cu bani buni, a făcut niscaiva studii la o facultate privată din statul Iowa (SUA).
Pe acolo, adică la Universitatea statului Iowa, a vrut să-și dea și un masterat în domeniul financiar-bancar, pe care nu se știe dacă l-a dus la bun sfârșit. Un an a lucrat prin Noua Zeelandă. Și apoi, ca director la ING Bank România, s-a umplut de ridicol. Adică de o mare rușine. Atentând și la devalorizarea leului, așa că a fost dat afară de la ING Bank!
ALARMANTA DATORIE PUBLICĂ. Ca ministru de Finanțe în Guvernul Orban, minoritar PNL, a împrumutat și înglodat România în datorii – prin împrumuturi fără număr, pe termen scurt și la dobânzi exorbitante, de care n-a dat socoteală niciodată -, lucru ce l-a continuat și ca prim-ministru al… Guvernului Cîțu! Astfel încât datoria publică a României a depășit 55% din PIB!
LIBERALIZĂRILE LUI CÎȚU DUC LA FALIMENTE! Omulețul ce se autointitulează „genial” a pus la cale și liberalizarea tarifelor la energie electrică și la gaze naturale, fără a plafona cumva ca să protejeze cetățeanul de rând. Așa se face că facturile populației la energie electrică și la gaze naturale ne vor frige în plină iarnă. Cât privește compania AZOMUREȘ, mare consumatoare de gaz metan, producătoare a 50% din îngrășămintele necesare agriculturii României, situația e groasă rău! AZOMUREȘ va intra în faliment, iar peste 1.000 de salariați vor deveni șomeri.
Nemulțumit pe Guvernul Ciucă, îi tot pune piedici colegului de partid pretins liberal – Generalului în rezervă Nicolae Ciucă. Și are pretenția ca toate deciziile guvernamentale să fie trecute prin ședințele Coaliției PSD, PNL și UDMR. Mai nou, moare de grija faptului că Adrian Câciu, ministrul social-democrat al Finanțelor, încă nu a venit în coaliție cu o variantă a Legii Bugetului de stat pe anul 2022!
Chiar dacă renumitul gică-contra Florin Cîțu afirmă despre discuțiile din interiorul coaliției că: „nu sunt niciun fel de poziții antagonice”. Evident, Cîțu se referă la pozițiile dintre PSD și PNL, ultimul fiind un partid din ce în ce mai mititel, în care El Cîțu își vede poziția de președinte amenințată.
PROMISIUNI, CU ACOPERIRE ÎN BUGET. Noroc că bunul Marcel Ciolacu, lider al Partidului Social Democrat, ne mai anunță și vești bune. Proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2022 este aproape gata și va fi votat, deci adoptat în Parlamentul României până în 24 decembrie.
Iar în Bugetul pe 2022 se vor regăsi creșterea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie, ca și măriri salariale la unele cadre din domeniul sănătății și din învățământ. Iar pensia minimă crește la 1.000 de lei, ceea ce „nu este o extravaganță.”
Ciolacu a mai declarat că 80% dintre români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei. „Categoric”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat fiind dacă din ianuarie oamenii vor primi pensii mai mari. „Ministerul Finanțelor își face datoria.”
În context, Marcel Ciolacu a avansat ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de miliarde de lei. „O taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară, nu numai pentru sănătate și învățământ… le dai destinație prin Bugetul de stat”, a mai completat Marcel Ciolacu. El a recunoscut că există o reținere din partea PNL la acest proiect, dar s-a declarat convins că va fi găsit un compromis, transmite MEDIAFAX.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here