Ca la noi, la nimeni – Proiectul ucigaș al PNL, din „Legea Junglei”!

1111
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cel care are sănătate, are speranță; iar cel care are speranță are totul.” – Proverb arab

Și săptămâna aceasta, Guvernul Orban se joacă cu focul. Iată că, încă de luni, prim-ministrul este amenințat cu a doua Moțiune de cenzură. Parcurgem deci o săptămână politică deosebit de importantă pentru Guvernul Orban PNL! Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și promisa depunere de către PSD a Moțiunii de cenzură pot reseta scena politică.
Chiar dacă nu susține tema Moțiunii de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de UDMR, liderul Pro România, Victor Ponta, amenință guvernarea liberală cu propria Moțiune de cenzură, legată de măsurile anunțate de PNL în domeniul medical, adică al Sănătății.
Practic și concret, președintele Pro România, Victor Ponta, amenință Guvernul Orban cu Moțiunea de cenzură în cazul în care proiectul depus în dezbatere de Ministerul Sănătății va fi adoptat. Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță de urgență prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele naționale de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici de servicii medicale. Și așa, în anul 2020, Ministerul Sănătății are alocați, prin Bugetul de Stat, mai puțini bani decât în anii trecuți. Ceea ce înseamnă că Sănătatea este subfinanțată!
„Iată un adevărat motiv pentru Moțiunea de cenzură, și vom iniția noi moțiunea, sper alături de PSD și de alți parlamentari încă „nevânduți” dacă este adoptat acest proiect ucigaș pentru cea mai mare parte dintre români: cei fără bani, cei lăsați în urmă, cei ignorați și batjocoriți de „caramitrii și voiculeștii” care visează la „Legea Junglei” și la miliarde de euro dați de români marilor companii externe care le finanțează lor campaniile pentru funcții publice!”, scrie Victor Ponta pe pagina domniei sale de Facebook.
Liderul Pro România, Victor Ponta, reamintește situația similară din anul 2012, când Dr. Raed Arafat s-a opus privatizării din Sănătate, creând un val de simpatie imens, care-a și condus la căderea guvernului de la acea dată. Iar mai apoi, în anul 2015, ministrul (Ne)Sănătății de atunci, Vlad Voiculescu a încercat o chestiune similară. Numai că au urmat alegerile parlamentare din anul 2016 și Guvernul Cioloș, cu Vlad Voiculescu cu tot, a dispărut în neant!
Postarea de pe Facebook a liderului Pro România, Victor Ponta, este mai lungă. Ca o concluzie se mai zice: „Este momentul ca Pro România să strângă toate forțele politice încă dedicate intereselor României, și să oprească, încă o dată, vânzarea dreptului fundamental la Sănătate”, a mai adăugat Victor Ponta.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here