Ca la noi, la nimeni – Presiuni inadmisibile, negocieri inacceptabile!

267

Şi motto-ul de astăzi “Nu este ciudat că vorbim cel mai puţin despre lucrurile la care ne gândim cel mai mult?”, aparţinând lui Charles Lindnergh. Şi nu este zi de la Dumnezeu fără diversiuni care să anihileze subiectul central. Cine va fi noul preşedinte al României şi ce program de ţară au cei doi candidaţi?
Se mimează buna intenţie a delegaţiilor celor rămaşi în cursă, dar nici măcar unul nu cedează. În felul acesta, candidatul PSD-UNPR-PC – Victor Ponta, îşi va ţine promisiunea de a fi prezent la patru posturi de televiziune diferite. De luni până joi, la ora 20,00. Ba chiar a fost de acord şi cu prezenţa lui Traian Băsescu, posibil prim ministru aflat în vederea lui Klaus Iohannis. Care n-a izbutit să-l convingă pe ex-preşedintele PNL, Crin Antonescu, să-i fie alături în campania sa electorală de candidat al Alianţei Creştin Liberale. A devenit o obişnuinţă ca purtătoarea sa de cuvânt Alina Gorghiu să-l facă mincinos pe Liviu Dragnea, vicepremierul şi preşedintele executiv al PSD, cu care negociază. Pretinde şi că se răstălmăcesc nişte declaraţii mai vechi ale lui Crin Antonescu! Nimic mai fals. Dacă ar avea dreptate, care-i prezenţa lui Crin Antonescu alături de Klaus Iohannis şi mass-media a scăpat-o? Practic, fără să-i fi spus măcar “Adio, dragă Crin!”, Iohannis nu poate conta pe alăturarea în ce a mai rămas din campania lui Iohannis a aceluia care l-a adus de mânuţă din Sibiu, Crin Antonescu. În rest, vorbele Alinei Gorghiu nu fac două cepe degerate!
Victor Ponta aminteşte de presiuni inadmisibile şi inacceptabile din partea cuplului Traian Băsescu-Klaus Iohannis. Protestele cu câte 20-25 de mitingişti din străinătate au avut corespondentul în ţară, fiind organizate tot de ACL. Iar ministrul de Externe, Titus Corlăţean a demisionat cu demnitate. Demisie acceptată, noul ministru de Externe fiind numit Theodor Meleşcanu. Din păcate, timpul scurt şi confuzia venită de la BEC, care-l dusese la exasperare pe Titus Corlăţean, nu poate garanta dublarea secţiilor de vot din străinătate. Atâta vreme cât BEC îl obliga pe Titus Corlăţean să încalce legea, fără a reuşi să-l păcălească.
De altfel, în planurile diabolice ale lui Traian Băsescu şi ale lui Klaus Iohannis ar mai figura ceva. Abia perceptibil şi exprimat extrem de voalat în Scrisoarea lui Traian Băsescu adresată Biroului Electoral Central se stipulează posibilitatea de a cere anularea scrutinului de duminică 16 noiembrie, caz în care mandatul de preşedinte s-ar prelungi astfel, fiind necesară reluarea alegerilor prezidenţiale, începând cu turul întâi.
 ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here