Ca la noi, la nimeni – Președintele Iohannis intervine, din Madrid, pentru „Marea compensare de 50 de bani!”

379
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nebunia este cea mai bună cale către adevărata realitate ascunsă.” – Irwin Welch

Nu voi vorbi despre seceta extremă, căci oricum în programul de guvernare nu-i prevăzut nicin sfanț pentru atât de necesarele irigații. Miercuri, deși zi de sărbătoare pentru românii ortodocși – Sfinții Apostoli Petru și Pavel – oamenii se rugau în genunchi la Sfântul Ilie să mai sloboadă ploile, în țară înregistrându-se temperaturi resimțite de 44 grade Celsius!
E limpede că securitatea alimentară a României nu este o prioritate pentru GuWernerul Meu Ciucă, iar generalul în rezervă Nicolae Ciucă e mai interesat de consolidarea pretinsului Partid Național Liberal. El și-ar dori să devină președintele României din 2024 încolo, iar prim-ministru să ajungă susținătorul lui din vârful Dealului Cotrocenilor!
BINEFACERILE SUMMIT-ULUI NATO. În vremea aceasta, la Madrid se desfășura summitul NATO la care s-a stabilit că Rusia este inamicul Alianței Nord Atlantice și nu un partener, ca până acum. Între altele, summirul NATO a mai stabilit relocări de trupe americane, spre a întări flancul Estic al NATO, iar Marea Neagră a fost declarată ca zonă de importanță strategică deosebită.
Ceea ce înseamnă că în Marea Neagră vor veni mai multe nave ale Statelor Unite ale Americii și avioane de război americane F 35, cele mai performante din lume, pentru acțiuni de poliție aeriană. În felul acesta, platformele de foraj marin ale României vor putea funcționa în siguranță și vor fi protejate.
Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat că numărul de militari americani în România va fi suplimentat cu 5.000, adică în locul unui grup de luptă vom avea ca pavăză încă un regiment. Chiar dacă pericolul ca Criminalul Putin să atace un stat NATO este minim, România se va simți mai protejată, iar Armata Roșie descurajată!
„MAREA COMPENSARE”, EȘUATĂ DIN START. În țară, continuă frecușurile dintre pretinsul Partid Național Liberal și Partidul Social Democrat în chestiunea denumită „Marea compensare de 50 de bani”, pe o perioadă de trei luni. O compensare ridicolă de îți vine ori să râzi ori să plângi pe ce mâini a încăput România! Este propunerea pretinsului Partid Național Liberal, cu care social-democrații nu sunt de acord, dar nu au ce face.
Partidul Social Democrat a propus plafonarea prețurilor la combustibili. Culmea este că 25 de bani vin de la buget, iar 25 de bani – circa 1 miliard de lei! – ar trebui să fie contribuția benzinarilor. Din păcate, nimeni de la guvern nu a discutat cu aceștia!
PREȘ. IOHANIIS ATACĂ PSD! Bizar, deși aflat la Madrid, Preș. Klaus Werner Iohannis, însoțit de Carmen Iohannis, aflată la cumpărături, n-a avut altă treabă decât să intervină în scandalul din țară, cel dintre pretinsul PNL și PSD, acuzându-l pe ultimul că vrea să vină cu măsuri populiste.
ION PREDOȘANU

P.S. NICI JOI NU VOM AVEA UN NOU COD FISCAL! Coaliția de guvernare discuta miercuri după-amiază despre viitorul Cod Fiscal. Fără a dori să comenteze, ministrul Finanțelor publice, Adrian Câciu, Modificările Codului Fiscal nu vor fi adoptate joi”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here