Ca la noi, la nimeni – Președintele corigent!

309

Motto: „Cu aceeași minciună nu poți pescui de două ori aceeași încredere.” – Nicolae Iorga

Prin luna decembrie a anului trecut, Preș. Klaus Werner Iohannis, recunoscut pentru tăcerile lui profunde ca de mormânt, s-a apucat să vorbească. Așa cum la un apucat și veleitar vorbește gura fără el. Mai spusese despre Guvernul Dăncilă, un guvern al coaliției PSD-ALDE, că nu va avea bani de salarii și nici bani de pensii. Evident, lucrurile nu stăteau nici pe departe așa, iar viața l-a contrazis.
Dar să revin. Cam prin decembrie, pretinsul gânditor de la Sibiu cu consilieri aduși din serviciile secrete germane – BND – zicea că România nu-i pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului European. O jignire foarte mare la adresa României și, mai ales, a Guvernului PSD-ALDE. Primul ministru al Finlandei a sărit ca musca-n lapte și s-a oferit să preia țara lui președinția rotativă a Consiliului European. Mă rog, primul ministru al Finlandei s-a luat după cine nu trebuia, iar la o lună de zile, oricum, guvernul condus de el a căzut. Cum zice o vorbă din popor, vine vreme trece vreme. Guvernul Dăncilă și-a făcut datoria cu prisosință asigurând președinția rotativă a Consiliului European. Vreme de șase luni, Guvernul României a închis peste 90 de dosare dintre cele mai importante, ce stagnau unele și de doi ani. Cu de trei ori mai multe decât, de pildă, închisese președinția Austriei, care ca și Iohannis critică tot timpul România. Și ajunge pe la Bruxelles Preș. Klaus Werner Iohannis ca să se aleagă și el președinte al Consiliului Europei. Deocamdată, n-a fost să fie. N-a existat consens nici pentru desemnarea președintelui Comisiei Europene, în persoana altui dușman al României, germanul Manfred și mai nu știu cum, șeful PPE-ului din care face parte și Iohannis cu Noul lui PNL! Germanul a ieșit total din cărți și vor candida alții. Iohannis mai trage nădejde. Încă.
Numai că dacă tot vorbea Iohannisul pe la Bruxelles, ce-a zis? Hai să trag spuza pe turta mea. Și a lăudat de data aceasta președinția rotativă a Consiliului European. Cum ar veni s-a lăudat pe el. Chit că nu avea aproape niciun merit. Summit-ul de la Sibiu fusese pregătit tot de Guvernul Dăncilă și acolo s-au negociat funcțiile de la Bruxelles pe banii României. Care-a asigurat masa și dansul. Bașca șprițul de ultima oară pentru Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans. Ultimul nu s-a ales nici el și a rămas de căruță. Să nu care cumva să credeți că Iohannisul a zis vreo vorbuliță de Guvernul Dăncilă care-a muncit din greu timp de șase luni. Nu, nici pomeneală! Tupeistul lasă impresia că ar fi meritul Lui!
Întrebată să evalueze contribuția președintelui la succesul României în ceea ce privește președinția rotativă a Consiliului European, primul ministru Viorica Dăncilă a dat o replică dură:
„O contribuție foarte mică. L-aș lăsa corigent pe domnul președinte!”
ION PREDOȘANU

P.S. 1 Eugen Teodorovici, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor sunt în cărți pentru prezidențiale din partea PSD. Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, care conduce cu mână de fier partidul social democraților, a anunțat că: „În sondajele pentru prezidențiale vom introduce și un candidat comun al coaliției PSD-ALDE”.
P.S. 2 Fostul ministru al Finanțelor – Gheorghe Ialomițianu, a demisionat din Noul PNL, El fiind din vechiul PDL!
P.S. 3 Instanța supremă a amânat pentru 27 iunie pronunțarea sentinței în dosarul lui Toni Greblă. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here