Ca la noi, la nimeni – Preşedinte jucător, scriitor amator!

212

Promisese, mă refer la fostul candidat la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis, că va fi un preşedinte al tuturor românilor. Lucru ce s-a dovedit fals, din moment ce la solicitarea să aibă o poziţie asupra cazului nefericitei Mariana Rarinca, băgată la pârnaie de dublul abuz al Liviei Stanciu şi Laura Codruţa Kovesi, el a spus doar „ghinion!”

Gândeşte ca Stalin, cel care doar de la un milion de morţi în sus spunea că e vorba de politică. Un mort sau un condamnat acolo şi el la gulag sau în Siberia nu conta pe vremea tătucului. În concepţia sasului Klaus Iohannis, cazul Rarinca e numai un simplu „ghinion”. Dacă nu cumva, ghinion e faptul că a ieşit el preşedinte minţindu-şi alegătorii cu sintagma „România lucrului bine făcut”, una comparabilă cu gogoaşa lui Traian Băsescu, căruia îi calcă pe urme, aceea cu „Să trăiţi bine!” Cu politichia lui ne-am lămurit, câtă vreme e sub papucul nemăritatei Alina Gorghiu. De care nu va scăpa întrucât prima Doamnă nu vine la Bucureşti să fie a doua după Cabinetul doi, cum mai e numită Alinuţa. Care repetă începuturile Elenei Udrea din 2005 încoace pe lângă Traian Băsescu. Ce şi-o fi zis în barbă preşedintele? „Decât politician, mai bine scriitor”. Auzise el că scriitorii au la pensie un plus de 50% de la Uniunea Scriitorilor.
Ce mai, omul vrea să lase impresia că e stăpânit de patima scrisului şi că nu are timp de femei. Chit că a fost atacat în presă, inclusiv de Ion Cristoiu, că întâia carte „Primul pas” n-ar fi scris-o el, ci ar fi fost încropită de redactorii de la revista Observatorul Cultural. Pe baza unor interviuri şi relatări despre Sibiul capitală culturală europeană. S-a vrut o autobiografie şi, total aiurea, a ieşit o plângere după Sibiul care nu l-a meritat pe sas şi l-a dat miticilor de la Bucureşti drept preşedinte. Ca să vadă fraierii din capitală că şi saşii au miticii lor. În concluzie, când Klaus Iohannis scrie memorii la doar câteva luni de şezut la Palatul Cotroceni, ca unul nebăgat în seamă, el nu-i nici scriitor, nici preşedinte. Ca să vii, mai apoi, la nici şase luni de experienţă la cârma unui stat aflat în derivă, din cauza vaporeanului şi a lui care se comportă la fel ca şi primul preşedinte-jucător, cu o altă carte botezată „Primul pas”, scoasă de Editura Curtea Veche, înseamnă că omul se crede talentat scriitor. Oare de ce nu se-ntreabă cum de operele ex-preşedintelui Ion Ilici Iliescu tipărite după ce n-a mai fost la Cotroceni nu se vând deloc? Nu cumva nici el n-ar vinde nimic dacă n-ar fi preşedinte trecător? Probabil că nu se va opri aici şi, pâş-pâş grăpiş, aşa cum ne ameninţă. Primul autograf pariez că nu i l-a dat primei doamne Carmen Iohannis că era prea departe, la Sibiu. Aşa că se explică de ce Alinuţa Gorghiu n-a scăpat ea ocazia să aibă primul autograf. Cu care se poate lăuda în timpul mandatului lui Băsescu al II-lea. Ar fi păcat, vorba primului ministru, Victor Ponta, „Alino, ai grijă să nu cumva să-ţi iasă vorbe că ai fi la fel ca Elena Udrea începând cu 2005!” Dacă nu vrea să se oprească din scris, că tot ne ameninţă cu alţi paşi, cum spuneam, pâş-pâş, poate scrie o carte dedicată României, pe care ne-a păcălit că o vrea a lucrului bine făcut. Greşeala este a alegătorilor. El nu-i neamţ, ci sas colonizat. Acasă vorbea săseasca şi abia la şcoală a învăţat limba germană. În cazul că nu s-Aa răzgândit cu scrisul îi recomandăm motto-ul: „Eşti frumoasă ca o stele/ Tu mi-ai rupt inima-n doi/ Toate sufletele mele/ Bate numai pentru noi/”. Iar ultimul vers i se potriveşte de minune şi relaţiei ori presupusei relaţii a domniei sale cu Alinuţa Gorghiu, fie politică ori de altă natură. Că s-ar potrivi şi la o relaţie intimă. Între Alinuţa nemăritata şi spărgătoare de familii şi Frumosul şi talentatul” scriitor Herr Iohannis!
ION PREDOŞANU
P.S. E limpede că DNA merge ca berbecul înainte. Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a fost chemat iarăşi să dea cu subsemnatul la DNAS din cauza presupuselor capre! Semn că SRI şi DNA nu iartă şi nu uită. Tot la fel, este posibil ca acelaşi „binom” agreat de Klaus Iohannis – mă refer la Florian Coldea-Laura Codruţa Kovesi – să facă alte şi alte dosare cu primul ministru Victor Ponta. Că doar Herr Iohannis are şi defectele zodiei Gemeni, fiind încăpăţânat. Şi-apoi nu l-ar lăsa Alina Gorghiu să dea înapoi.(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here