Ca la noi, la nimeni – Preș. Iohannis, preș din CSM!

314

Președintele Klaus Werner Iohannis intrase într-o tăcere care-i dădea bine, de parcă l-ar fi sfătuit cineva că astfel are mai mult de câștigat. Ne-am înșelat amarnic. La prima ieșire în spațiul public, cel poreclit “Sasul” și-a dat iarăși arama pe față.
Vinerea trecută, preș. Iohannis a mers la ședința de bilanț și alegeri a Consiliului Superior al Magistraturii, la fel cum a mai fost și anul trecut. Ne-am fi așteptat ca măcar de data aceasta să se abțină de la atacurile cu care ne plictisește la adresa adversarilor săi politici. Pe lângă declarațiile sale insipide și pline de banalități, președintele Klaus Werner Iohannis uită că-i președintele României și trebuie să respecte Constituția. Cu atât mai mult cu cât se afla în sediul CSM – o instituție apolitică – și se cuvenea să nu atenteze la independența justiției.
Normal, după ce și-a făcut numărul cu atacurile la “penalii” din fruntea Senatului și a Camerei Deputaților, a trecut la molesta-rea Parlamentului. Unde, cică, la elaborarea celor trei legi ale justiției nu s-ar fi ținut seama de punctele de vedere ale CSM! Și totuși, au fost 229 de amendamente ale CSM la adoptarea celor trei legi ale justiției. Ceea ce înseamnă peste 72% din totalul amendamentelor adoptate. Herr Iohannis mai pretinde că i s-a băgat pumnul în gura Opoziției! Iarăși este vorba despre un fals incredibil, președintele Iohannis fiind contrazis de cifre. În realitate, au fost 52 de amendamente propuse sau însușite de către Opoziție. Adică 48%, deci aproape jumătate din amendamentele propuse de partidele politice parlamentare la cele trei legi ale justiției adoptate. Domnul Iohannis are impresia că noi avem memorie scurtă.
Dar domnia sa a candidat pentru Președinția României în perioada în care era judecat într-un dosar deschis de Agenția Națională de Integritate (ANI). Ei bine, domnul președinte a fost achitat de către președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, pe care-a numit-o, ca recompensă, judecător la Curtea Constituțională a României. El a avut îndrăzneala sau tupeul să afirme la ședința CSM: “Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, arhitectura Statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri eletoral”. Klaus Werner Iohannis s-a referit la politicieni de la vârful Țării, care au probleme cu justiția la fel cum avea și domnia sa atunci când era candidatul PNL la Președinție României. Atenție! Iohannis și-a propus să modifice legea fundamentală a Țării. Tocmai el care nesocotește prevederile acesteia. Pentru Klaus Werner Iohannis nu există alineatul 2 din art. 80 al Constituției, care spune că “președintele exercită funcția de mediator între puterile statului, precum și între stat și societate”.Și, de unde părea că este un excelent prilej de a-și relansa campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019, prima ieșire publică din 2018 a președintelui Iohannis s-a constituit într-un fiasco total. Mai rău nici că se putea!
ION PREDOȘANU

P.S. La ședința CSM, Herr Iohannis a criticat aspru Guvernul PSD-ALDE, chit că acolo nu era locul nimerit pentru așa ceva! După numai o zi de la lansarea ideii cu schimbarea Constituției, avocații din USR – plătiți, probabil, de George Soros – s-au și repezit să anunțe că încep să strângă semnături pentru modificarea Constituției. Mare e Grădina lui Dumnezeu! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here