Ca la noi, la nimeni – Premieră aberantă iohannisto-cotrocenistă!

229

Din Dicționarul Diavolului
Iată că, atunci când nimeni nu se aștepta, Preș. Klaus Werner Iohannis ot Palatul Cotroceni a reușit să se remarce, într-un sens negativ, prin ceva ce nu s-a mai petrecut până acum.
Și anume printr-un gest greu de explicat și „inadmisibil”, după cum îl cataloghează Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD. Acela de a refuza două dintre revocările și numirile de miniștri făcute de Guvernul Dăncilă.
Deputatul Eugen Nicolicea, vicepreședintele Camerei Deputaților, a comentat astfel: „Iohannis a făcut patru refuzuri. A refuzat să-i revoce pe Stănescu și pe Șova. A refuzat să numească pe Vasilescu și pe Laufer. Iohannis instituie, pentru prima dată, refuzul de revocare. Asta e o noutate. Nici Băsescu nu a făcut așa ceva. Dacă accepta revocarea celor doi rămânea un interimat și veneam cu altă propunere.
Așa, prin ce a făcut, a lăsat-o pe Olguța Vasilescu pe afară complet. Pe viitor trebuie să știm cum să lucrăm cu omul ăsta abuziv, să vedem ce măsuri să ne luăm. Nu vreau să spun ce urmează să facem din singurul motiv că nu vreau să îi dau idei”.
„SURPRIZA LUI IOHANNIS! Preș. Klaus Werner Iohannis a anunțat că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ținând cont de propunerile formúlate de PSD(O primă minciună gogonată, întrucât nu i-a revocat pe toți și nu i-a numit miniștri pe două dintre propunerile social-democraților, n.m. I.P.) De asemenea, președintele a precizat că a aprobat remanierea guvernamentală, prezentând lista miniștrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcție, din care lipsesc propunerile de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la Ministerul Transporturilor, în speță Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu.
CANCELARIILE STRĂINE SUNT DE VINĂ? Dacă în cazul refuzului revocărilor nu pricepem ce-a avut în vedere, poate că l-a apărat pe pucistul Paul Stănescu ori preferă un ministru slab la Transporturi cum este apreciat Lucian Șova, ne este și mai difícil să pricepem ce-a avut cu ceilalți doi propuși în locul acestora. Despre Ilan Laufer se știe că cunoaște mai multe limbi străine și este în relații excelente cu principalii parteneri strategici ai României: Statele Unite ale Americii și Israel. Ori poate aceste relații au deranjat? Cine știe? Mai ales că recent, cotidianul The Jerusalem Post a făcut vorbire despre o presupusă întâlnire dintre Cancelarul Angela Merkel și președintele Klaus Werner Iohannis, prin care Doamna Merkel i-ar fi cerut să facă tot ce-i stă în puteri pentru a se opune mutării Ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Ar fi o explicație, deși refuz să cred așa ceva.
Ion PREDOȘANU

P.S. Un recent sondaj CURS, efectuat la nivelul Bucureștilor, îl dă pe candidatul Klaus Werner Iohannis abia pe locul trei într-un sondaj. Adică, Iohannis nu ar intra în turul doi!!! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here