Ca la noi, la nimeni – Pompierul Iohannis vrea să stingă focul în Coaliție!

649
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Scandalurile moarte alcătuiesc un bun subiect de discuție mondenă.”
Lordul Byron

De vreo câteva zile bune se tot vorbește despre scandalurile din Coaliția PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR. Motive de spargere a Coaliției ar fi destule. Cert este că aceste motive reale și nu inventate au ajuns la urechile Preș. Klaus Werner Iohannis. DIN CARE PRICINĂ, Iohannis însuși s-a decis să meargă astăzi, miercuri, 14 iulie 2021, la ședința de Guvern.
Evident, argumentarea că s-ar duce pentru a stabili – la fața locului – noi măsuri pentru Proiectul România Educată, singurul proiect și program de țară pe care tot încearcă să-l pună în practică Preș. Klaus Werner Iohannis. Motivul este acela că, precum un pompier, Preș. Klaus Werner Iohannis dorește să stingă focul/scandalul din Coaliție. Pe care n-o vrea ruptă.
Ruperea Coaliției de guvernare a fost prevăzută chiar în procente și termene fixe, luni de zile, de către agenția de sondare a opiniei publice ARGUMENT! Deci, există o ipoteză de lucru pentru căderea Guvernului Cîțu. Când PICĂ? Foarte curând sau deloc, din moment ce la vine în ajutor Salvatorul de la Palatul Cotroceni!
Coaliția de guvernare trece printr-o nouă criză. A nu știm câta! USR-PLUS ar amenința că va ieși de la guvernare, în disputa pe desființarea Secției Speciale (SIIJ).
În vremea asta, Orban, Barna și Hunor pun gaz pe foc și se întâlnesc fără știrea prim-ministrului Florin Cîțu. A reieșit că prim-ministrul nu știa.
Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă, marți, 13 iulie 2021, la câteva minute după ce a aflat știrea că cei trei s-au întâlnit.
„Nu a fost o ședință a Coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (în biroul lui Orban de la Camera Deputaților, n.m I.P.)”, a spus Florin Cîțu
Tot în cadrul intervenției de marți, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că: „Nu se rupe Coaliția. Coaliție merge mai departe și este puternică. N-are sens. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politicieni, mai încercăm prin declarații, dar nu se rupe Coaliția.”
SĂMÂNȚĂ DE SCANDAL: DESFIINȚAREA SIIJ! Practic, desființarea SIIJ, adică a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a determinat tulburări în Coaliția de guvernare, iar miza e cu atât mai mare cu cât USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare dacă nu se desființează SIIJ.
Barna Dan, vărul lui TANȚOȘ BARNA (UDMR), ministrul Mediului, are un dosar la SIIJ.
Acesta-i și motivul pentru care nu este de acord cu UDMR, care-a introdus un amendament prin care Secția Specială (SIIJ) să treacă la Parchetul General.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here