Ca la noi, la nimeni – Politică păguboasă

313

Motto: “Prostul are un mare avantaj față de omul deștept: este întotdeauna mulțumit de el însuși”
Napoleon Bonaparte

La motto-ul de mai sus care îi aparține celebrului Napoleon Bonaparte, și zice că: „Prostul are un mare avantaj față de omul deștept: este întotdeauna mulțumit de el însuși” s-ar mai potrivi și un altul aparținând românului George Mihail: „O țară împinsă pe calea pierzaniei este un gheșeft pentru cei care mizează că sunt apostoli”.
Iar în fruntea națiunii române, poate cu excepția Președintelui Senatului și președinte al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au ajuns numai pigmei. Scoși din subsolurile mediocrității, dar prin aroganța de care dă dovadă unul ca președintele Herr Klaus Werner Iohannis, ei se cred cei mai importanți. Uită că și ei sunt trecători prin lume, iar funcțiile ce le dețin sunt și ele efemere.
Analistul politic Bogdan Chirieac, aș putea zice chiar un expert în probleme de politică externă și cam al doilea cunoscător al problemelor din Orientul Mijlociu, după comentatorul de politică externă Dumitru Constantin, oltean de lângă Băilești, ne lămurește cu privire la scandalul provocat de intenția Guvernului României de a muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Bogdan Chirieac dixit; <<Dacă se continuă politica păguboasă, dezastruoasă, a fostului președinte Traian Băsescu (născut Braunovici) de conflict cu toată șumea, cu Guvernul, cu Parlamentul și te bazezi pe instituțiile de forță, deși multe dintre acestea s-au democratizat, au ieșit din logica stalinistă (mai pușin DNA-ul, Iohannis neschimbând-o pe Kovesi ca să nu-i supere pe occidentali, doar-doar l-or pune președinte al Consiliului European!, n.m. I.P.) aceasta este consecința. Ne-a spus președintele că nu s-a consultat cu ministrul Tudorel Toader atunci când a luat anumite decizii. Acum ne spune că nu e consultat de guvern într-o politică fundamentală de politică externă, cum este mutarea Ambasadei la Ierusalim. Probabil că în multe alte probleme dânsul nu este consultat sau nu dorește să fie consultat. În cazul înregistrărilor cu abuzurile de la DNA Ploiești (unitatea de așa-zisă elită a lui Kovesi!, n.m. I.P.) a spus că nu a văzut înregistrările și nici nu este interesat să le vadă. Dacă nu dorești, nu ești informat>>, a comentat Bogdan Chirieac.
Astfel, politica sa păguboasă nu face altceva decât să lezeze interesele țării. „Interesul național profund al României este ca țara să mute Ambasada la Ierusalim. Chiar dacă în convorbirea telefonică dintre Klaus Iohannis și Beniamin Netaniahi președintele nostru a ratat șansa istoria de a comunica premierului israelian că vom urma decizia Statelor Unite, aceasta nu înseamnă că țara trebuie să piardă până se va hotărî Germania ce face. După cum știți, Germania și majoritatea statelor membre ale UE se opun acesteiu inițiative. Interesul național al României este să trateze Israelul ca pe un stat independent și suveran a cărui capitală s-a aflat la Ierusalim vreme de 3000 de ani. Din toate punctele de vedere, decizia guvernului și a lui Liviu Dragnea, în acest caz, este cea corectă, pe termen lung, pentru România. Țara noastră trebuie să-și mute Ambasada la Ierusalim a doua zi după ce SUA vor fi făcut acest lucru!”, a mai afirmat Bogdan Chirieac.
Prin mesajul transmis, joi, de președintele K.W. Iohannis el se află în afara jocului politic internațional și să sperăm că nu se va bloca această inițiativă. Așa cum blochează el legile justiției și încearcă să facă la fel cu Codul Penal, Codul de Procedură Penală și cu Codul Civil. Ar fi groaznic! S-ar comporta ca un dușman din interior al României. Cum este, de altfel, perceput și acum.
O asemenea inițiativă s-a discutat în Guvern, cu caracterul de confidențialitate. Numai că guralivul Liviu Dragnea a făcut-o publică. Ce-i drept, Guvernul a anunțat, vineri, prin vocea autorizată a diplomatului de carieră, Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, că a fost lansat un proces de analiză și evaluare, iar acesta va cuprinde și analiză intituțională.
Ion PREDOȘANU

P.S. Războaiele interne marca săsească Iohannis iată că se mută în domeniul politicii externe. Unde-i praf. Premierul Netaniahu anunță că va acorda „tratament” preferențial” primelor zece ambasade mutate la Ierusalim. De la Germania ce-am câștigat? Le-am cumpărat muniția expirată grație „Guvernului meu” al trădătorului Dacian Julien Cioloș. O muniție pentru niște arme pe care armata română nu le are în dotare. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here