Ca la noi, la nimeni – Plicușor Dan și-a dat (pan)arama pe față!

248
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Votul este cel mai important instrument născocit vreodată de oameni pentru a pune capăt injustiției și a distruge pereții teribili care întemnițează niște oameni din cauza faptului că sunt diferiți de alți oameni.”
Lyndon B. Johnson, Fost președinte al SUA

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul și politicianul PSD Liviu Pleșoianu îl acuză pe Nicușor Dan de „mârlănie”, „minciună” și „ipocrizie”, după jignirea adusă, luni, contracandidatei sale la Primăria Generală a Bucureștilor – Gabriela Firea.
„Nicușos, tocmai și-ai dat (pan)arama pe față! Ai trei monstruozități de caracter pe care le-ai afișat public în doar câteva secunde”, scrie, cum spuneam, pe Facebook, deputatul PSD Liviu Pleșoianu.
După care, Liviu Pleșoianu explică: „1. MÂRLĂNIE… Numești „panaramă” o femeie. Indiferent la cine te-ai referit, e un act josnic, mai ales din postura ta, de candidat la Primăria Capitalei! Ți-aș spune multe, dar mă voi rezuma să citez din colega ta Clotilde Armand. Aceasta a fost numită – ce să vezi – tot „panaramă” de către un „agent de pază al magazinului, a început să fie agresiv verbal cu mine strigând: „Panaramă!”(…) Comportament mizerabil. (…)nu mă las intimidată de prostia agresivă.”
Celelalte detalieri, referitoare la „Minciună” și la „Ipocrizie” nu mai merită amintite din partea unuia care de 15 ani se dă de ceasul morții și umblă prin tribunale cu jalbe împotriva unor dezvoltatori imobiliari. Are vreo 400 de procese, din care 100 le-a întrerupt după niște negocieri – ilegale pentru un parlamentar -, din care se zice că s-a ales cu niscaiva foloase. De unde și apelativul de Plicușor Dan!
LIBERALII, CRITICAȚI DUR. De unul de-al lor. Nu este o noutate, limbajul libertino-liberal al unora ca Orban Ludovic, Florin Roman și alții mai mărunței, dar cu limbaj jignitor ne-a agasat, mai ales în ultimele zece luni, de când președintele Klaus Werner Iohannis le tot ia apărarea.
Liberalii și modul în care vorbesc unii dintre reprezentanții acestei formațiuni politice, care demult nu mai are nicio legătură cu Brătienii, sunt aspru criticați de un Senior al politicii românești. Ajuns la venerabila etate de 97 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici nu a vrut să tacă după ce Nicușor Dan a numit-o pe Gabriela Firea „panaramă”, iar Rareș Bogdan a numit-o pe Renate Weber – Avocatul poporului și femeie! – „nenorocită ordinară” și „mizerabilă”.
Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut la 6 iulie 1923, la București, fiind descendent al vechii familii boierești a Bălăcenilor.
În 1992, fiind o voce extrem de respectată în societatea civilă și liberal vechi și convins, chiar dacă neînregimentat politic, precum un alt Senior elegant – Mircea Ionescu-Quintus, el a fost ales lider al Grupului pentru Reformă Morală din PNL.
„Am constatat cu uimire în cadrul campaniei electorale că se folosesc, în ultima vreme, aspecte de limbaj de o vulgaritate inacceptabilă într-o societate civilizată. Adresarea mai ales către o femeie cu epitete insultătoare este mai mult decât o insultă la adresa persoanelor respective, ci și la adresa alegătorilor. În plus, e vorba de o discriminare de nepermis în vremurile noastre. Îmi pare rău că am trăit atât de mult încât să văd o degradare așa de mare culturală și morală, a clasei politice”, afirmă acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, într-o înregistrare video publicată pe Facebook de Lazăr Gigel, directorul executiv al CIADO România.
Nu știu ce mă face să cred că zicala „peștele de la cap se-mpute” face pui și printre liberalo-libertinii Gorjului. Păcat. Repet, deschideți bine ochii și vedeți pe cine puneți ștampila în urna de votare duminica viitoare!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here