Ca la noi, la nimeni – Pleacă Cioloş, vine Cioloş? Răspunsuri în coadă de peşte!

277

Veşnic călător, ba turist într-o insulă unde-a făcut şi o şedinţă tehnocrată, de guvern, primul-ministru Dacian Julien Cioloş a fost, spre cinstea lui, şi printre românii din Italia, cei loviţi groaznic de catastrofalul cutremur. Aşa şi trebuia. A promis ajutorarea familiilor sinistrate, invitându-i pe cei care vor să se întoarcă în ţară că-i ajută financiar şi chiar să-şi deschidă o afacere.
La revenirea în Bucureşti, firesc, miercuri, a avut loc o altă şedinţă de guvern. S-a stabilit ca data alegerilor parlamentare să fie 11 decembrie, aşa cum dorea Noul PNL, dar şi guvernul care trage de timp, în contra voinţei PSD şi ALDE. Partide ce motivau o dată mai devreme, ca să aibă timp noul guvern să alcătuiască un buget pe anul 2017. Într-un interviu la TVR 1, Dacian Julien Cioloş şi-a motivat gestul prin aceea că guvernul condus de el nu va lăsa România fără Buget!
În plus, a deconspirat o convorbire a sa cu preşedintele Klaus Werner Iohannis. Tătucul domniei sale i-a promis că va reuni noul Parlament mai devreme de 20 de zile, cum îi cere Constituţia, şi va fi timp pe repede înainte să fie adoptat Bugetul de avarie pregătit de Cabinetul Cioloş.
Simţindu-se în largul său la televiziunea publică, primul ministru Dacian Julien Cioloş n-a prea fost deranjat cu întrebări încuietoare. Şi chiar dacă unele dintre întrebările mai dure veneau de la telespectatori – interviul fiind anunţat cu surle şi trâmbiţe cu mult înainte -, ei bine, acele întrebări fuseseră pieptănate frumos, periate cum s-ar zice, ca să nu fie deranjat ditamai primul ministru actual. Şi, de ce nu, poate şi viitor!
În mod cert, el a negat că se va înregimenta în vreun partid şi nici că va crea un alt partid pe timpul mandatului său. Un lucru este limpede: el se bazează în continuare pe susţinerea Noului PNL şi a Uniunii Salvaţi România, creat din USB de liderul pretinsei societăţi civile Nicuşor Dan. Cel care şi-a oferit singur susţinerea pentru un nou mandat al primului ministru Dacian Julien Cioloş.
Foarte bun politician, mincinos din fire, a ieşit onorabil din mimatele corzi în care se făceau că-l bagă cei doi intervievatori. A dres busuiocul şi cu Agricultura care merge prost, şi cu Sănătatea aflată în colaps, cât despre Transporturi şi Infrastructură ce să mai spunem. Încă de la începutul mandatului se lăudase că va reforma CNADNR-ul. Şi acum e tot la stadiul de promisiune. Îmbârligător ca nimeni altul, are la toate câte un răspuns. Cică nu vrea să se grăbească şi vrea să facă proiecte pe termen mediu şi lung.
La întrebări cu rata slabă a absorbţiei fondurilor europene a minţit mult mai mult şi mai frumos decât ministrul Fondurilor Europene. S-a bâlbâit destul de bine asupra cifrei în procente, dar şi a cifrei efective a fondurilor europene pe care pretinde că România le-a absorbit. Doar cifra de ZERO absorbţie, anunţată de Comisia Europeană nici n-a comentat-o, întrucât n-a fost întrebat.
A dres busuiocul şi cu politica. El este în politică şi face politica guvernamentală. Una criticată de mai toată lumea politică, excepţie făcând Noul PNL! Din răspunsurile lui Musiu Dacian Julien Cioloş, actual prim ministru, mai toate în coadă de peşte, se poate pricepe că nu vom scăpa prea uşor de pacostea asta! Cum zice poporul, avem de-a face cu ceva de genul „Vrei, nu vrei bea Grigore aghiasmă!”
ION PREDOŞANU

P.S. M-au întrebat amicii despre Mega afacerea cumpărării operei brâncuşiene „Cuminţenia Pământului”. O afacere cu iz populist ce ar trebui, repet, cercetată de DNA. Fusese cumpărată şi nu confiscată de statul român, iar retrocedarea seamănă cu retrocedările de la ANRP.
Dacă nu se va strânge suma de 6 milioane euro din subscripţie publică, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat că suma va fi completată din profitul BNR. Adică, şi Guvernatorul pe viaţă al BNR este în cărţi. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here