Ca la noi, la nimeni – Pericolele huliganilor și ale scenariului ROȘU!

409
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dă-i unui om sănătate și un curs bun pe care să-l urmeze și nu se va opri să se întrebe dacă e fericit sau nu.” – George Bernard Shaw

Știrile rele curg, dar partidele și presa nu se opresc niciodată asupra cauzelor violenței hoților de păduri. Mai mult, nimeni nu încearcă să schimbe ceva. O nenorocire o îngroapă pe cealaltă.
UN ACTIVIST DE MEDIU ȘI DOI JURNALIȘTI, SNOPIȚI ÎN BĂTAIE. La Suceava, un activist de mediu și doi jurnaliști din presa locală au fost bătuți rău, practic au fost snopiți în bătaie de 15-20 de găligani, printre care și pădurari dimpreună cu membri ai unui Ocol Silvic privat. Încât unul dintre gazetarii suceveni nici nu-și mai amintea bine ce s-a petrecut cu el preț de câteva ore.
Ei bine, sau mai degrabă rău, huliganii nu au fost arestați, ci urmează a fi judecați în libertate. Nu-i prima oară când se zice că procurorii și polițiștii sunt mână-n mână cu mafioții.
În vremea asta, Preș. Klaus Werner Iohannis se afla la o partidă de golf în județul Alba și se ocupa cu plimbări cu BMW-ul însoțit de o coloană, evident, prezidențială cu SPP-iștii de rigoare. Nici marioneta de prim-ministru Florin Cîțu nu se lăsa mai prejos, fiind la Vama Veche împreună cu pupila sa Dănuț Vîlceanu, ministrașul de la Finanțele cu deficite imense, la datoria păublică, de circa 60% din PIB!
PROTESTE LA SIBIU. Nimănui nu-i pasă de țară și de locuitorii ei. Îngroziți de ce se petrece, de criza guvernamentală, de criza economică și socială, de criza sanitară, mai mulți români de pe alte meleaguri au purces la Sibiu să protesteze împotriva președintelui Iohannis. Nu au lipsit celebra interpretă de muzică populară autentică și patriotică Veta Biriș, dar nici senatoarea Diana Șoșoacă.
COD ROȘU DE CIVID-19! Cum campania de vaccinare a eșuat, deși eu nici măcxar nu sunt convins de eficiența ei, s-au produs mai multe evenimente cu mari îngrămădiri de persoane: în special la București și, mai ales, la Sibiu, la festivalul UNTOLD, unde s-au atrâns aproape 300.000 de participanți.
Din această pricină, incidența înregistrată la 14 zile a crescut alarmant, apropiindu-ne de scenariile groazei și codul ROȘU de Sars-Cov – 2. Așa de pildă, Ilfov a atins 2,93 la mia de locuitori, Municipiul București – 2,44 la 1.000 locuitori, Cluj – 2,17 la 1.000 locuitori, Satu Mare – 3,21 la 1.000 locuitori, Timiș – 2,54 la 1.000 locuitori, Bistrița Năsăud – 2,51 la 1.000 locuitori. Din această distribuție și incidență de COVID-19 în România este previzibil ce județe se apropie de scenariul ROȘU.
Mai mult, Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a prezentat Comitetului Județean de Urgență Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor specifice Codului ROȘU pentru localitățile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanmca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov. Toate cu peste 3 cazuri de infectare la mia de locuitori.
ION PREDOȘANU

P.S. Duminică au fost comunicate peste 3.800 de cazuri de infectare și 58 de decese provocate de Coronavirus. Situația e alarmantă și la ATI, cu 349 de cazuri grave internate, dintre care 20 sunt minori, iar 16 copii! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here