Ca la noi, la nimeni – Penibilul Cîțu duce țara spre faliment! Dar se laudă cu creștere economică nereală!

461
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Lauda de sine nu miroase a bine.” – Proverb românesc

Cineva se întreba, la început de săptămână adăpată din belșug cu minciunile lui Cîțu: „Cum să te lauzi cu cea mai mare creștere economică, dar să plătești cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană?
În vreme ce marioneta de așa-zis prim-ministru al Coaliției PNL-USR-PLUS și UDMR, patentată de Preș. Klaus Werner Iohannis, deși alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 le câștigase Partidul Social Democrat, se laudă că sub bagheta lui de magician economia merge în direcția cea bună, optimismul lui Cîțu – mare consumator de substanțe halucinogene și condamnat penal la închisoare 48 de ore în statul american Iowa, omul care trage și acum pe nas – după cum spun martorii oculari -, minciunile sale sunt demolate de statisticile Băncii Central Europene și ale EUROSTAT!
Reticența finanțatorilor față de mersul împotmolit al economiei românești se vede limpede în dobânzile la dobânzile la împrumuturile pe termen lung la care GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu se împrumută.
După o perioadă scurtă de scădere, dobânzile pe termen lung – pe zece ani! – au revenit pe trend crescător, astfel că GuWernerul Meu Iohannis-Câțu a ajuns să se împrumute la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Dacă la începutul anului 2019, în calitate de parlamentar, Florin Cîțu câțâia și lansa în spațiul public întrebarea: „Cum să te împrumuți la cele mai mari costuri din UE când ai cea mai mare creștere economică?”, vizat fiind Guvernul PSD Dăncilă, astăzi, în calitate de prim-ministru marionetă a lui Iohannis și a multinaționalelor, Cîțu și-a răspuns singur!
Conform datelor publicate de Banca Central Europeană, rata medie a dobânzii la creditele pe termen lung a României a crescut din nou în luna iulie, ajungând la 3,24%, după ce în luna iunie aceasta ajunsese la 3,11%. Reducerea costurilor de împrumut este foarte importantă pentru România din perspectiva percepției piețelor internaționale, având în vedere că suntem la limita de recomandare pentru investiții. Anul trecut, cam pe aceeași vreme, pe când era Ministrul Finanțelor Publice în GuWernerul meu Iohannis-Orban, Florin Cîțu scria pe Facebook că „România are nevoie, așa cum vedem în toată lumea, și de dobânzi reale zero sau, și mai bine, negative.” Între dorință și puterință, după cum se vede, este o mare diferență!
Și dacă am face un calcul al dobânzilor plătite în anul 2021, ne-am lua cu mâinile de cap. Și, ca să scurtăm lucrurile, haideți să ne mai amuzăm, deși este vorba de râsu-plânsu nostru românesc, cu o postare, deci un citat din Florin Cîțu însuși:
„De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT? De doi ani de zile, România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa. Mai scump decât Grecia. Și de ce este și mai ciudat, costurile de finanțare pentru Grecia scad, în timp ce DOAR pentru România, din toată Europa, cresc.(…) Cum să te lauzi cu cea mai mare creștere economică și, în același timp, să plătești cele mai mari dobânzi?”
ION PREDOȘANU

P.S. Circulă zvonul că, după ce în iulie pragul de îndatorare al României a trecut de 50% din PIB, după ce vom mai lua împrumut 15 miliarde de euro de la Comisia Europeană, prin PNRR, gradul de îndatorare va depăși 60% din PIB. Iar actualul Preș. Klaus Werner Iohannis ar putea deveni Guvernatorul Coloniei numită încă România din 2024. Ar fi și motivul pentru care înghite toate prostiile lui Florin Cîțu! Nu-i așa că varianta desființării României ca stat suveran este plauzibilă!? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here