Ca la noi, la nimeni – “Penali” şi inculpaţi, la grămadă, de-a valma!

336

Majoritatea oamenilor cu scaun la cap ştiu foarte bine că în nici un dicţionar al limbii române, fie el şi doar unul explicativ, cuvântul “penali” nu există. L-a vehiculat din interes unul mai mare peste toţi românii, deşi el nu este român decât prin faptul că s-a născut pe teritoriul României, o ţară primitoare şi foarte generoasă cu minorităţile. Între timp, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, fie că s-a lămurit singur ori influenţat de către sfetnicii săi a dat-o la-ntros şi nu mai foloseşte cuvântul jignitor şi total neadevărat, înlocuindu-l cu inculpaţi. Ceea ce este, să recunoaştem, un mic pas spre democraţie, spre un limbaj mai civilizat şi care include necesara prezumţie de nevinovăţie.Ceea ce a pus la cale Laura Codruţa Kovesi echivalează cu interzicerea dreptului jurnaliştilor la opinie sau la liberă exprimare într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO, cu pretenţii de ţară democratică. Este vorba de un proces civil în care Laura Codruţa Kovesi i-a acţionat în judecată pe Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Radu Tudor, Mugur Ciuvică şi Bianca Nae. Cărora le cere un milion de lei ca daune morale provocate de jurnaliştii de mai sus într-o emisiune a Antenei 3. Ba, chiar, în cazul lui Răzvan Savaliuc, de la Lumea Justiţiei, şi pentru ce nu a spus, întrucât el nici măcar n-a participat la emisiunea la care Kovesi face referire şi în care Radu Tudor nu i-a pronunţat nici măcar numele.
DIN CIVIL ÎN CERCETARE PENALĂ! Total abuziv, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis instanţei de judecată – Curtea de Apel Piteşti – solicitarea de a trimite toate documentele din dosarul civil cu jurnaliştii pomeniţi mai sus pentru a le folosi într-un Dosar penal cu numărul 853/P/2016 în contra celor cinci jurnalişti. Ca niciodată, la o asemenea faptă reprobabilă şi de încălcare a drepturilor omului şi a dreptului la liberă exprimare s-au solidarizat jurnalişti care de multe ori au avut contre şi polemici aprinse.
POPORUL SE PLÂNGE DE PROCURORI afirmă Inspecţia Judiciară. Cel puţin aşa se arată în raportul de activitate al inspecţiei Judiciare pe anul 2017. S-a remarcat o creştere numerică a sesizărilor ce vizează procurorii din structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. “Inspectorii direcţiei s-au confruntat cu o avalanşă de sesizări privind diverse aspecte ale activităţii şi conduitei procurorilor, pretins neconforme cu standardele prevăzute de legislaţia în vigoare. S-a evidenţiat, în legătură cu împrejurările la care ne referim, existenţa a două fenomene: creşterea numerică a sesizărilor privind procurorii din Structura centrală a DNA, pe de o parte, precum şi, pe de altă parte, creşterea incidenţei negative în mass-media privind diverse aspecte ale activităţii conduitei unor procurori din Structura centrală a DNA subliniindu-se caracterul repetitiv şi frecvenţa ridicată a unor manifestări comportamentale ce fac parte din această categorie. Inspectorii direcţiei au verificat cu atenţie fiecare sesizare, inclusiv din această categorie şi acolo unde, pe baza probelor, s-a apreciat că faptele sunt de natură să atragă răspunderea disciplinară nu au ezitat să cerceteze riguros aspectele semnalate şi să exercite acţiuni disciplinare corespunzătoare”, se arată în Raportul Inspecţiei Judiciare.
SCANDALOS. Repetăm, ultima ispravă a Laurei Codruţa Kovesi, prin care a pus DNA în slujba interesului personal pe care-l are în procesul cu jurnaliştii şi colaboratorii Antenei 3 este la fel de gravă precum cele mai scandaloase abuzuri săvârşite de procurorul Portocală” de la DNA Ploieşti, de şeful lui Onea sau alţi colegi din cadrul DNA. Şi dacă până acum Kovesi ar fi fost inocenţa întruchipată, ceea ce nu este cazul decât în viziune preşedintelui Iohannis, un fel de Santa Laura, în acest moment ea trebuie înlăturată de la conducerea DNA!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here