Ca la noi, la nimeni – Pe alocuri, circul electoral continuă!

388
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Alegerile au trecut. Românii vor un trai mai bun și prețuri corecte. Nu circ în stradă.”Marcel Ciolacu, prim-ministru al României

Și iată că au trecut mai bine de patru zile, lăsate de la Dumnezeu, și sunt anumite locuri din țară unde circul electoral continuă. Mai ales acolo unde candidații USR (Uniunea Sabotați România!) au pierdut primăriile, ori, caz mai rar, unde-au scăpat hățurile la Consiliile Județene. Cum e cazul lui Gheorghe Flutur, fostul președinte al Consiliului Județean Suceava. Cele mai pline de haos și de circ ieftin sunt primăriile Sectorului 1 și a Sectorului 2 din București. Evident, în ambele cazuri, perdanții sunt de la USR. Cei care copiază modul bizar de comportament al lui Traian Băsescu, pe când acesta se afla la butoane!
Altfel, joi ar fi trebuit să fie sărbătoare mare în România. Înălțarea Domnului sau Ispasul, care este și Ziua Eroilor. Îmi aduc aminte cum, cu mai mulți ani în urmă, pe vremea când încă trăia generalul în retragere Constantin Ispas, de loc din Turcineștii Gorjului, Asociația Veteranilor de Război Gorjeni omagia cum se cuvine Ziua Eroilor, existând un cult al eroilor.
REZIȘTII SE ZVÂRCOLESC! Și, culmea, îndeamnă la nesupunere civică. Cei mai înverșunați sunt foștii primari ai Sectorului 1 și Sectorului 2 din București, Clotilde Armand și, respectiv, Radu Mihaiu, dar și fostul primar al orașului de la poalele Tâmpei – Brașovul, unde ex-primarul Allen Coliban îndeamnă brașovenii la nesupunere civică. Allen Coliban nu se oprește numai aici și i-a venit trăznita idee de a crea un USR Brașov. Iar trăznita idee a lui Allen Coliban se pare că a mai prins ca sămânță otrăvită și în alte locuri din țară.
Madam Clotilde Armand se comportă la Primăria Sectorului 1 al Bucureștilor ca pe propria moșie, umblând însoțită de șeful Poliției Locale și de city-managerul Sectorului 1, care-i sunt și subalterni, iar în cazul că pleacă Madame Clotilde Armand și-ar pierde posturile bine plătite și, deci, obiectul muncii. Franțuzoaica nu mai contenește cu amenințările prin depunerea unor plângeri în vederea dosarelor penale la Parchetul General, ba împotriva președintelui autorității Electorale Permanente, gorjeanul Toni Greblă, ori a liderilor Coaliției de guvernare: Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și prim-ministru al României, ori a președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, totodată și președinte al Senatului. Madame Clotilde Armand uită că răspunzătoare pentru organizarea alegerilor locale, din 9 iunie 2024, în Sectorul 1 este chiar domnia sa, în calitate de fost primar în exercițiu la acea dată.
USR-IȘTII ÎȘI BAT JOC DE ROMÂNIA. Chiar și după o renumărare a voturilor la o secție incriminată de Clotilde Armand că acolo s-ar fi produs fraude, rezultatul o contrazice. Liberalul George Tuță a obținut 36,61% din voturile valabile exprimate, iar Clotilde Armand doar 35,02%! Ceea ce înseamnă că George Tuță este noul primar al Sectorului 1, lucru pe care acesta îl spune încă de luni, bazându-se pe numărătoarea paralelă pe care Alianța PSD-PNL a efectuat-o!
Dar reziștii nu se lasă, dovedind o crasă lipsă de fair-play și nerespectare a legilor mult prea blânde ale României. Cum aminteam, reziștii reîncep nebunia și îndeamnă la nesupunere civică. Iar actuala lege electorală nu prevede și pedepse pentru nerespectarea ei!
În final, ne permitem să cităm un aforism al celebrului savant american Albert Einstein: „În viață, cei slabi se răzbună, cei puternici iartă și cei inteligenți ignoră.”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here