Ca la noi, la nimeni – Pași spre dispariția națiunii române!?

281
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Eșecul nu este singura pedeapsă pentru lene; există, de asemenea, și succeul celorlalți.” – Jules Renard

Într-o seară, la emisiunea SUBIECTIV față-n față a realizatorului Antena 3 Răzvan Dumitrescu, am avut plăcerea să-l revăd pe actorul patriot, eseistul, scriitorul și gânditorul Dan Puric. Un om cu obârșii mărturisite a fi pe meleaguri gorjene, parcă pe la Celei sau Padeș. Mărturisea că vine des la Mânăstirea Tismana și că e mândru de originile sale.
Ultima dată ne-am întâlnit la Peștișani, în sala de Consiliu a Obștei Peștișani, președinte-director general ec. Ion Poenaru, la o lansare de carte. Era acum doi ani, iar patriotul român, scriitorul și actorul Dan Puric editase, pe cheltuiala Fundației Dan Puric, dacă nu mă-nșel, al treilea volum scris la senectute de Eroul luptei anti-bolșevice Sergiu Mischie, un hobițan curajos, fost deținut politic la numai 17 ani, pentru că înființase Asociația „Vulturul de munte”, alături de alți 10 colegi de școală profesională la Peștișani, în anii 50, când lucrau la Uzinele 23 August din București. De atunci, adică de acum doi ani nu-l mai ascultasem decât odată, iar de întâlnit nu l-am mai întâlnit.
Revenind la emisiunea realizată de moderatorul Răzvan Dumitrescu, între altele, Omul Dan Puric ne-a deschis ochii despre gravele greșeli ale clasei politice, formată din reprezentanții tuturor partidelor din ultimii 30 de ani.
Mi-a rămas în minte ideea că „națiunea română e în pericol să nu mai existe”, manifestându-și totuși un optimism că Dumnezeu ne va ajuta și de această dată.
Pericolele vin din toate părțile, iar Munții Carpați nu sunt suficienți ca să se scrie pe crestele lor numele dușmanilor noștri. Cei mai numeroși din exterior, dar și toți conducătorii alogeni ai României de după Marea Învălmășeală din Decembrie 1989.
Despre pandemia cu Coronavirus Dan Puric susține că este o mascaradă, iar conducătorii de azi ai României ne lasă fără libertate și ne țin departe de harul divin. Luni de zile, bisericile au fost închise și nici acum nu se pot ține slujbe decât cu un număr redus de enoriași.
Nu se știe pe ce criterii, secuiul – după tată – Orban Ludovic a deschis sălile jocurilor de noroc, probabil ca să-l ajute pe un consilier al său ce deține o rețea de săli cu „păcănele”. Consilier ce și-a dat demisia imediat ce și-a văzut visul împlinit. În vremea asta, terasele trebuie să îndeplinească niște criterii de distanțare fizică, oamenii să poarte măști – bine că nu botnițe! – restaurantele și firmele din HoReCa rămân închise pe mai departe.
De astăzi, 1 iulie, la ora 18,00, alogenii parcă frați siamezi: președintele Klaus Werner Iohannis și prim-ministrul Orban Ludovic ne anunță alte restricții. În loc de o relaxare. Cu care relaxare nu-i de acord nici activistul de partid Nelu Tătaru, din întâmplare fost șef al organizației PNL Vaslui și chirurg mărunt pe la Huși. De unde i se trage și renumele de „Geniul din Huși”.
Săraca fostă țară bogată! Pe ce mâini a încăput.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here