Ca la noi, la nimeni – Partide fără gușă, partid cu Cosmin Gușă!

161

Știm cu toții ce înseamnă gușa la păsări. La oameni, gușa este o umflătură patologică formată în partea anterioară a gâtului prin mărirea glandei tiroide.
Gușa este deci o boală extrem de răspândită la oameni și, de multe ori, ea poate genera o formă de cancer al tiroidei. Departe de mine gândul de a-l acuza pe Cosmin Gușă că ar avea gușă, nici dușmanilor mei nu le doresc răul, dar se prea poate ca numele să-i vină de la vreun strămoș ce avea gușă.
Vom reveni asupra Partidului Realitatea, anunțat că va fi înființat de consilierul sau analistul politic Cosmin Gușă, căci nici el nu știe exact ce este.
Până atunci, să recunoaștem că și-așa există mult prea multe partide politice pe scena românească. Mai ales după ce s-a votat absurda lege că un partid politic poate fi înființat și numai cu trei membri. Pe vremea Regimului Băsescu, de tristă amintire, președintele de atunci promitea – între multe alte minciuni – că va face demersuri pentru a avea cât mai puține partide pe taraba politică. Și ne dădea exemplul Statelor Unite ale Americii, unde Partidul Democrat a cedat, la ultimele alegeri câștigate de președintele Donald Trump puterea Partidului Republican. Pe mine, unul, m-ar fi încântat ideea. N-a fost să fie, veți zice!
Actualul președinte al României, Klaus Werner Iohannis, încă din campania electorală a prăpăstiosului an 2014 ne-a vorbit despre o „altfel de politică” și de „România lucrului bine făcut”. Om cu obârșii germane, deși era doar descendentul unor sași transmutați de Imperiul german la granița de Vest a Imperiului Austro-Ungar, ne-am păcălit a nu știu câta oară.
De ce nu cred în gogoșile lui Cosmin Gușă? Pentru că-l cunosc și am făcut parte din defunctul PIN – Partidul Inițiativa Națională. Unde-o avea ca păpușă pe Lavinia Șandru, instalată chiar vicepreședinte al PIN. Care-i acum în concediu postnatal, i-a născut un bebeluș, a divorțat-o de fostul primar de atunci al municipiului Slatina – Darius Vâlcov. Cu cine-o va înlocui pe Lavinia Șandru? Cu Denise Rifai? Și-apoi, Cosmin Gușă pretinde că a condus PSD. Nimic mai fals. Era doar secratar general al PSD, dat afară de primul ministru de atunci și lider social-democrat, Adrian Năstase! Așa cum l-a aruncat și Traian Băsescu ca pe-o măsea stricată.
Ei bine, dacă Pro România se zbate în sondaje să obțină un 4-5%, Partidul Realitatea nici nu există în sondaje. Îi va fi greu fără structură în teritoriu și nu cred că va trece de 1% la viitoarele alegeri europarlamentare. Nu-l va băga-n seamă nici Klaus Werner Iohannis!
Ce s-o mai lungim, Partidul Realitatea este un partid născut mort. Asta ne mai trebuia.
Ion PREDOȘANU

P.S. Comisia de la Veneția se va pronunța asupra Codului penal și codului de Procedură penală abia pe 19 octombrie. Cât despre mitingul mișcării #rezist, anunțat pe 4 noiembrie la București, în Piața Victoriei, nu pot să cred că va duce la căderea Guvernului Dăncilă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here