Ca la noi, la nimeni – Pandemie da. Economie ba!

241
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „În timpul pandemiei //Guvernul și Pandemia/ Au distrus economia./ Măsurile de salvare/ Fac inflația în floare.” – Epigramă de Adrian Timofte (mai 2020)

Da, România este încă în plină pandemie a bolii COVID-19. Chiar dacă, oficial, nefiind elaborat și semnat un Ordin al ministrului Sănătății, în cazul de față ex-ul Nelu Tătaru (PNL), ajuns acum deputat, și nici de urmașii săi, nu suntem, cum spuneam, într-o pandemie declarată prin Ordin de ministru, deci nepublicată în Monitorul Oficial.
În alți ani, România sărbătorea pe 9 Mai Ziua Victoriei. Prima victorie era de la Războiul de independență din 1977 și următoarea se sărbătorea ca Ziua Victoriei împotriva Germaniei hitleriste. Pentru 9 Mai, Preș. Klaus Werner Iohannis a transmis un mesaj fără a pomeni cumva de Ziua Victoriei. Nici de prima și nici de a doua Zi a Victoriei, care este și Ziua Europei!
Mai atent cu politichia, jurnalistul Ion Spânu, scria în Cotidianul de luni următoarele: „De ce n-a scos o vorbă Iohannis despre „Ziua Victoriei” împotriva Germaniei?” Și tot Ion Spânu pune întrebarea ”De ce ne trage însă Klaus Iohannis pe toți românii în această chestiune care-l privește personal? Are el acest drept?” Nu vi se pare că întrebările lui Ion Spânu sunt unele extrem de firești?
Ușor-ușor, vom reveni puțin asupra pandemiei și a efectelor sale. Amintind că, spre deosebire de Germania, România nu ia în considerare imunitatea persoanelor care s-au vindecat. Oare dacă Germania procedează astfel, de ce nu preluăm și noi în România ceea ce germanii consideră bun?
Mi-a plăcut că prim-ministrul Florin Cîțu, deși s-a vaccinat anti-COVID-19, a participat la Maratonul vaccinării, organizat la București, în urma căruia s-au vaccinat peste 20.000 de oameni. Adică de participanți la Maratonul vaccinării. Una dintre puținele inițiative izbutite ale Guwernerului Meu II, cum i se mai zice Guvernului condus de prim-ministrul Florin Cîțu.
„Vreau să relaxăm toate restricțiile, dar depindem de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu. El spune că Executivul discută toate scenariile cu privire la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru depinde, deci nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-COVID-19.
„Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, zice prim-ministrul Florin Cîțu.
„Din punctul meu de vedere, este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai prezintă un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, a adăugat Cîțu.
Din păcate, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la susținerea repornirii economiei, pentru care măsură nu a alocat fonduri chiar deloc.
Prim-ministrul Florin Cîțu respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie!
ION PREDOȘANU

P.S. Revin asupra unor informații ce nu le-am avut la dispoziție atunci când am scris despre înstrăinarea MOLDOMIN. Astfel, am aflat că 40% din rezerva de minereu de Cupru a României ia drumul Turciei!
La fel cum și patronul Cerealcom, Mihai Anghel, doljean, afirmă că „Agricultorii riscă să rămână fără terenuri arabile (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here