Ca la noi, la nimeni / Pădurea României, ca sămânţă de scandal !

305

Atacurile preşedintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului Ponta nu au legătură cu implementarea aplicării cardurilor de sănătate, ci cu lupta pentru putere. Văzând că sunt anemici rău cei din PNL i-au cerut preşedintelui pe care ei cred că l-au adus la Palatul Cotroceni şi nu voturile alegătorilor, să fie mai aspru cu Guvernul Ponta. Nu-i exclus ca prim-ministrul Victor Ponta însuşi, dacă nu chiar şi PSD-ul ori alianţa de guvernare care-l susţine în Parlament, să realizeze că nu-i de joacă cu pădurile ţării. Este adevărat că şi eu m-am pripit, la un moment dat, apreciind greşit că preşedintele Klaus Iohannis ţine Codul Silvic pe loc şi permite pe mai departe defrişările ilegale ale pădurilor. În realitate, proiectul Legii Codului Silvic este opera ministrului liberal al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, de pe vremea guvernării USL.
Din păcate, Codul Silvic votat de Parlament şi retrimis pentru noi modificări solicitate de către preşedintele Iohannis nu mai seamănă cu ceea ce a gândit Lucia Varga. Tăierile în ras sunt permise pe mai departe, şi în Codul Silvic respins de preşedintele Klaus Iohannis, iar mărul discordiei nu-i doar firma austriacă Holzindustrie Schweighofer SRL, ale cărei prime contracte cu ROMSILVA s-au făcut pe vremea primului ministru Adrian Năstase, vreme în care Victor Ponta deţinea funcţia de şef al Corpului de control al premierului. Din care calitate ar fi putut opri din start dezastrul pe care şi-l permite astăzi firma austriacă!
În mod fals, credeam că preşedintele Iohannis cântă după cum îi cer austriecii. M-am dumirit de propria-mi greşeală citind un superb interviu acordat de liberala Lucia Varga excelentului gazetar gorjean Ion Longin Popescu. Evident, parlamentarii PNL au dorit să amendeze Codul Silvic trecut prin Parlament. N-au izbutit cu nici un chip.
Proiectul noului Cod Silvic va fi, astăzi, în dezbaterea comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, după ce săptămâna trecută, modificările solicitate de preşedintele Klaus Iohannis prin cererea de reexaminare a fost votat tot în varianta iniţială. Acesta-i motivul pentru care, spre a nu primi Codul Silvic trecut din nou prin Parlament ca gâsca prin apă, adică neschimbat în totalitate, Iohannis a cerut includerea Codului Silvic pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CSAT. Ştiut fiind că hotărârile CSAT devin obligatorii pentru Guvern. La fel cum s-au petrecut lucrurile şi cu Pactul pentru creşterea fondurilor alocate din Buget pentru Armată. Este extrem de deranjant ca parlamentarii ce se pretind români să primească nişte filmuleţe realizate cu camera ascunsă de Agenţia Internaţională a Mediului despre dezastrul produs în pădurile patriei – în special de firma austriacă amintită mai sus – şi să rămână insensibili. Chiţibuşul la care s-au pretat senatorii se poate repeta şi azi în Camera Deputaţilor. Numai că preşedintele Klaus Iohannis nu înghite asemenea mârşăvii. Spre cinstea domniei sale. Care aşteaptă şedinţa CSAT!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here