Ca la noi, la nimeni – Orban L. se crede Iohannis!

413
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Puterea nu corupe; dar ticăloșii, dacă ajung într-un post de conducere, corup puterea.” George Bernard Shaw

A fost suficient ca Jupânul din Dealul unde se află Palatul Cotroceni – Preș Klaus Werner Iohannis să fie plecat din țară, nu cu pluta, la Bruxelles -, nu înainte de a se întâlni marți seară, cu aghiotantul său Orban Ludovic și cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, iar noi, în totală lipsă de transparență de genul celor din totalitarism, să nu știm ce-au vorbit, ca și cel ce se pretinde mai marele peste „GuWenerul meu” să-și dea în petic.
Marele actor ajuns în fruntea bucatelor, cel care administrează – ce-i drept, prost deocamdată – averea țării, alintat și drept Sică mandolină, se crede Iohannis! Miercuri seară, televiziunile au transmis imagini cu el, aplaudat de aplaudacii săi din PNL, în timp ce-și ducea mâna la inimă. Și nu odată. Dacă tot s-a văzut cu sacii-n căruță și e ditamai prim-ministrul României, numitul Orban Ludovic s-ar putea visa și președinte al acestei amărâte țări încăpută pe mâna unor minoritari precum Iohannis și Orban. Mă rog, zicerea nu-i nouă. Exista și înainte de Decembrie 1989 cu alte nume: „A înnebunit cutare, se crede Ceaușescu!”
Deocamdată, între Iohannis și Orban s-ar părea că există oarecari disensiuni. Unul vrea deficit în Bugetul pe anul 2020 sub 3%, iar celălalt 3,6%. Primul dorește asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul Legii Bugetului de stat pe 2020, Sică mandolină îl dorește trecut prin Parlament. Știe el de ce! Dintre cei care susțin Cabinetul minoritar PNL, USR cere un deficit de 3%, ALDE – 4%, în vreme ce creşterea economică prognozată ar urma să fie de 4% şi ea.
Între timp, Guvernul Orban, cum spuneam, supranumit „GuWernerul Meu”, a luat bătaie, miercuri, în Parlamentul României. Două proiecte de legi tălâmbe, unul al PNL și al doilea al USR, au fost respinse în Senatul României. Care este și cameră decizională și nu este de acord cu desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție(SIIJ).
Ori desființarea SIIJ reprezintă unul dintre angajamentele pe care, pe atunci, candidatul Klaus Werner Iohannis și le-a luat în campania electorală prezidențială. Noul ministru al (In)Justiției, Cătălin Predoiu, a organizat o consultare a adunărilor generale ale instanțelor și Parchetelor cu privire la acest subiect, consultare în urma căreia au răspuns sub jumătate dintre mgistrați. Din răspunsuri, rezultă că judecătorii, inclusiv cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu doresc desființarea SIIJ.
Cu alte cuvinte, în timp ce „Sistemul” a blocat numirea procurorului Adina Florea la conducerea Secției, PNL și USR au „luat bătaie” la votul din Plenul Senatului cu privire la desființarea „Poliției Magistraților”. Pe care nu o vor revenită la dubioasa DNA!
ION PREDOȘANU

P.S. PSD, prin vocea președintelui interimar Marcelo Ciolacu, propune dublarea alocațiilor pentru copii și, de asemenea, se gândește la o Moțiune de cenzură, susținut fiind și de UDMR, dacă GuWernerul Meu” își va asuma răspunderea pe Bugetul de stat pe 2020! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here