Ca la noi, la nimeni – Omul şi Neomul

231

Am participat la slujba de înmnormântare a Mariei lui Costică al Călinii, soţul plecând la cele veşnice cu ceva timp înaintea soaţei sale. În predica sa Preotul Cojocaru, vorbind despre viaţa şi truda Mariei Fuiorea a citat din Nicolae Iorga. Cuvinte pline de miez, pe care le-am preluat şi noi ca motto, cu riscul de a fi o citare aproximativă.
Orice asemănare cu bipedul Traian Băsescu este o mare greşeală. Ba chiar o greşeală din eroare. Nu mai este deloc cazul să intrăm în amănunte despre Cazul fratelui de sânge Mircea Băsescu şi nici atâta deespre celălalt caz – al ginerelui preşedintelui – Radu Pricop, şi el cu dosar penal la Parchetul General al României. Mă rog, sunt situaţii şi situaţiii. De aproape zece ani încoace, creatorul Regimului Băsescu s-a obişnuit să atace şi atunci când se află cu musca pe căciulă. Iar cazuri de felul acesta au fost – unele cu iz penal – avându-l ca subiect, uneori, chiar pe domnia sa. Mă rog, el a beneficiat de dosare penale de a fi locatar la Palatul din Dealul Cotrocenilor. La început legal, iar de prin 29 iulie 2012 ilegal. Atunci când 7,4 milioane de alegători au cerut demiterea sa. Cu sau fără sprijinul cancelariilor occidentale, noi n-ar fi cazul să uităm contribuţia cozilor de topor din ţară.
Iar cea mai importasntă coadă de topor se afla chiar la cârma ninisterului Administraţiei şi Internelor, nimeni altul decât Ioan Rus! Bun „pretin” cu Băsescu şi cu UDMR. Faptul că primul ministru Victor Ponta l-a propus ministru al Transporturilor, în locul demisionarului Dan Şova, nu-i o chestiune de laudă. Ba chiar Guvernatorul Coloniei numită România – Traian Băsescu s-a grăbit să-l primească miercuri seara la Cotroceni şi să-l înscăuneze. A rămas inexplicabilă manevra lui Ioan(după unii, Ioancsi) Rus de a nu da mâna cu premierul. Ci doar cu preşedintele lui din Suflet – Băsescu şi cu generalul făcut la apelul de seară Gabriel Oprea. Unul ce se dă ba PSD-ist, ba UNPR-ist – după cum bate vântul şi după cum i-o cer interesele de moment. El şi UDMR-ul sunt în aproape toate guvernele!
Înainte de a pleca la Bruxelles, (Ne)Omul mai presus de lege numit Traian Băsescu şi-a mai dat odată în petic. El, cel cu doi urmăriţi penal în familie(dintre care unul şi reţinut pentru 30 de zile!), o ia razna şi declară: „Parlamentul intimidează Justiţia, fraternizează cu membrii Clanului Bercea”. Dac-ar fi fraternizat, prin absurd, cu Clanul Băsescu n-ar mai fi fost aşa de supărat.
ION PREDOŞANU

P.S. Numai că, ce să vezi. O decizie de dată mai recentă a Curţii Constituţionale a României precizează că numitul preşedinte (surogat, între noi fie vorba!) al României poate fi urmărit penal. Culmea, EL, Dictatorul ce se credea Zeus, poate beneficia decât de imunitate aşa cum au toţi parlamentarii. Adică, pentru declaraţiile  politice şi nu pentru faptele sale cu iz penal. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here