Ca la noi, la nimeni – Nimic rău despre mitocani!

426

Nici vorbă să fiu un credincios așa cum mi-aș dori. Cândva, după terminarea studenției, o fostă colegă – Aurelia Dumitraș, care-mi respinsese prietenia în studenția clujeană, eu fiind creștin ortodox, iar ea baptistă, m-a invitat în Mediașul său natal la ceremonia de sfințire și inaugurare a unei case de cult Baptist. M-a sunat la redacția revistei Flacăra, unde trebăluiam, a insistat să particip, spunându-mi că-i vorbise despre mine unui reputat critic teatral și eseist cu reputație europeană, român de-al nostru. I-am mulțumit, dar am refuzat invitația.
Mult mai târziu, mi-a dat târcoale un martor al lui Iehova devenit predicator și nu mi-am părăsit credința în care-am fost botezat. Între timp, însuși Martorul lui Iehova a revenit la ortodoxie.
Duminică, 20 aprilie 2019, credincioșii romano-catolici și catolicii au sărbătorit Sfintele Paști. Anterior, Arhiepiscopul romano-catolic ÎPS Ioan Robu, în Scrisoarea Pastorală de Paștele romano-catolic scria: „Învierea este fundamentul vieții creștine(…), iar creștinismul nu este, înainte de toate, o filozofie, un număr de adevăruri abstracte, ci o întâlnire cu o persoană vie, cu Iisus cel Înviat”.
Duminica viitoare, pe 28 aprilie, credincioșii ortodocși și cei greco-catolici prăznuiesc Paștele. Sfânta duminică a Floriilor m-a prins la Peștișani. Unde în biserica cea mare, Părintele Paroh Dumitru Radu a oficiat slujba cuvenită primei zile cu care începe Săptămâna Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Pe 28 aprilie, cum știm, va fi încă o mare sărbătoare a creștinătății, în care credincioșii ortodocși și cei greco-catolici prăznuiesc, la rândul lor, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
Este și motivul pentru care nu voi vorbi despre Mahalaua politichiei de opoziție – Noul PNL, USR, PMP – și nici despre binefacerile oferite lui Augustin Lazăr de prietenul său ce se crede Dumnezeul României. O Românie pe care nu o iubește, deși s-a născut în ea, probabil la Sibiu. Din Predica Părintelui Radu am reaflat despre Învierea lui Lazăr din morți, ca faptă concretă a Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.
Astfel, este mult mai important să reamintesc că Iisus zicea: „Părinte, iartă-le lor că nu știu ce fac”, conform Luca (23, 34). Ceea ce se potrivește cu zicerile lui Orban Ludovic, de genul „La pușcărie!” sau „Să puneți parul pe ei!”
Nu vi se pare că suntem sătui de lipsa de ideologie, de morală și de etică a acelora ce se cred buricul pământului numai pentru că nu sunt la Putere. Și că, la fel ca USR(Uniunea Sabotați România!) pretind că dacă vor ajunge ei la guvernare anulează tot ce-au făcut bun pentru români PSD și ALDE. Le-a luat Dumnezeul mințile!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here