Ca la noi, la nimeni – (Ne)Siguranța lui Orban!

509

Motto: „Neîncrederea este mama nesiguranței.” – Aristofan

Până mai ieri, într-o zi de marți cu trei ceasuri negre, prim-ministrul Orban Ludovic nu a izbutit să informeze opinia publică ori Parlamentul, de care a fost solicitat, să anunțe măcar o măsură luată de „GuWernerul Meu”, pe care cică l-ar conduce, în favoarea cetățenilor României. Dacă ar fi să vorbească, cumva, de ceva care este realizat în cele cam șapte luni de când Guvernul PNL-LuCOVID e la cârma țării, cu o mică întrerupere când „GuWernerul Meu” a fost demis și apoi reinstalat cu aceiași incompetenți miniștri nu ar avea ce să ne spună.
Oficial ne merge bine și la vară va fi cald. O parte dintre demnitari susțin că am avea 1,2 milioane de oameni în șomaj tehnic, iar alții că ar fi numai 600.000! La care s-ar adăuga cei intrați în șomajul real, cu desfacerea contractelor de muncă și nu doar cu suspendarea acestora cum sunt afectați cei din șomaj tehnic. Chiar dacă ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a promis că cei în șomaj tehnic vor primi numai 75% din salariul minim brut pe economie, de primit banii i-au primit numai vreo 200.000 dintre aceștia. Ceilalți vor mânca abia peste două-trei luni!
Fostul șomer Orban Ludovic, ajuns prim-ministru al Guvernului minoritar PNL, este prea plin de el și minte de îngheață apele! Cică va lua măsuri de relansare a economiei abia când vom scăpa de pandemie. Îi dăm o veste proastă – OMS zice: „Pandemia este departe de a se termina”.
DEFICIT BUGETAR ALARMANT. Bugetul general consolidat în primele trei luni ale anului 2020 a înregistrat un deficti de 18,05 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 1,67% din PIB, comparativ cu un deficit de 5,477 miliarde de lei în perioada similară din 2019(0,52% din PIB), transmite Ministerul Finanțelor Publice.
MOȚIUNI ȘI PROCESE! Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Orban Ludovic ar putea fi dat în judecată de Parlament pentru abuz în serviciu, dacă nu va respecta hotărârile legislativului.
„Domnul Orban trebuie să realizeze că este premierul României, dar și că există o decizie a Parlamentului pe care trebuie să o respecte. Altfel este abuz în serviciu. În termen de șapte zile de la acea decizie, trebuia să ne prezinte lista cu măsurile luate în ceea ce privește pandemia.
Este posibil orice, legat de instanță. Dacă nu respecți legea, unde ajungi?”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul PSD.
Marcel Ciolacu a mai anunțat, marți, că PSD a decis să depună două moțiuni simple care îi vizează pe miniștrii de la Agricultură, Adrian Oros, și de la Finanțe, Florin Cîțu, pentru modul catastrofal în care au gestionat situația în ultima perioadă privind finanțele statului și, respectiv, exportul de cereale.
COLAPS FINANCIAR ÎN JUDEȚE. „Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, Consiliile Județene și marile Primării de Municipii vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitalele din municipii și nici pentru protecția copilului. Au fost impuse de Ordonanțe Militare o sumedenie de atribuții către administrațiile locale nesusținute financiar de către Guvernul României”, a mai declarat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, tot în conferința de presă de la sediul social-democraților. Cum ar veni, toate administrațiile locale vor intra în colaps financiar, inclusiv medicii și spitalele!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here