Ca la noi, la nimeni – Nepotriviţi, în funcţii total nepotrivite!

311

Nu mai este chiar deloc o noutate că românii, de-a lungul istoriei lor, în foarte multe ocazii şi-au ales cârmuitori nepotriviţi. Fie la conducerea ţării, cel mai recent caz fiind al total nepotrivitului şi pretinsului “Şef al statului”, sintagmă ce nu există în Constituţia României, vreme de zece ani răi – numitul Traian Băsescu. Nu-i doar vina alegătorilor pentru cele petrecute în anii de după Marea Învălmăşeală din Decembrie 1989, întrucât şi marile puteri şi-au impus oamenii în funcţii importante în statul încă numit România. Începând cu preşedintele Ion Ilici Iliescu şi terminând cu surprinzătorul Klaus Werner Iohannis. Ambii români sau neromâni, dar pământeni. Şi totuşi unelte ale puternicilor zilei din Europa şi nu numai.
Locuitorii acestor meleaguri au fost dintotdeauna toleranţi. Ba aş zice mult prea toleranţi. Ex-ul Traian Băsescu ne-a pricopsit cu procurorul comunist Monica Macovei ca ministru al Justiţiei, de ale cărei legi anacronice nu mai scăpăm nici măcar astăzi. Deşi actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, se căzneşte. Tot în pixul domniei sale stă şi propunerea de demitere a Procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cu care ne-au pricopsit tot Monicuţa Macovei, fostă membră şi practicantă a ritualurilor MISA, – aceea care latră la Bruxelles contra României plină de corupţi, zice ea.
Păi dacă ar fi aşa, cum se explică faptul că este lăudată pe toate drumurile româneşti, dar şi pe drumurile europene fix Laura Codruţa Kovesi. Aceea care a deţinut ani de zile funcţia de Procuror general şi conduce prost, cred nu numai eu, Direcţia Naţională Anticorupţie. Adică, DNA! Cum de a ajuns Laura Codruţa Kovesi taman în fruntea DNA, deşi ca Procuror general fusese varză de Bruxelles? Ei bine, au început să vorbească mai mulţi actori ai anului 2013! Prima care-a zis că ea s-a dus la primul ministru de atunci – Victor Viorel Ponta – ca s-o propună este nimeni alta decât Elena Udrea. N-a prea avut crezare afirmaţia sa, iar Ponta s-a făcut că plouă. În Guvernul Ponta, ministru al Justiţiei era, pentru scurtă vreme, Titus Corlăţean. Abia miercuri, pe 1 noiembrie 2017, a mărturisit că fusese vizitat în mai multe rânduri de ambasadorii Statelor Unite ale Americii şi Olandei, evident cei de la acea vreme, insistând s-o propună pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA! Îl sunase, pe telefonul păzitorului sau aghiotantului său şi preşedintele Traian Băsescu care-l chema la Palatul Cotroceni spre a-i cere acelaşi lucru. Omul nu numai că nu s-a dus la Băsescu, dar nici n-a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi!
I s-a găsit nod în papură şi a fost schimbat cu Mona Pivniceru, liberala care nici ea n-a vrut-o pe Kovesi la DNA. A fost schimbată, mai precis s-a retras ea din funcţie, şi apoi a asigurat interimatul la Justiţie primul ministru Victor Ponta. Care, nu-i aşa, dacă l-a rugat Elena Udrea, trimisa lui Bădia Traian, a şi propus-o pe Laura Codruţa Kovesi acolo unde-o doreau SUA şi Olanda! După cum zice o veche vorbă populară, pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Victor Ponta şi familia lui, dar şi importanţi lideri ai PSD s-au trezit cu o groază de dosare penale ticluite de DNA-Kovesi!” Dosare grele, de care n-au scăpat nici astăzi. Mai ales Liviu Dragnea, ţinta celor trei K, adică, Klaus, Klemm, Kovesi. Să presupunem că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va cere demiterea Laurei Codruţa Kovesi. Cine garantează că preşedintele Klaus Werner Iohannis va semna demiterea? Se zice că şi el ar avea dosare la DNA, başca faptul că nu vrea să se pună rău cu Statele Unite ale Americii! Başca faptul că nu vrea să supere nici Olanda. Cea veşnic împotriva intrării României în Spaţiul Schengen. Pe final, să ne amuzăm puţin. La Facerea Lumii, se zice că Sfântul Petru i-ar fi spus Creatorului: “Doamne, nu le-ai dat prea multe bogăţii?” Iar Dumnezeu a dat replica pe loc: „Stai liniştit. Să vezi ce conducători le dau!”
ION PREDOŞANU

2 COMENTARII

  1. Si le a dat conducatori,,,,,,pe Ion Iliescu , Adrian Nastase , Victor Ponta ,Voiculescu, Dragnea , Corlatean , Voicu ,Calinoiu , Carciumaru si multi , multi alti cercetati penal si chiar condamnati pentru jefuirea sarmanei Romanii..

  2. Halucinant, prostia e la putere, cum sa pui banner cu ”Mischie primar”, si imediat dedesubt sa scrii tot tu ”nepotriviti, in functii total nepotrivite”, ce vrei mai evident de atat?:))) Ati merita sa ajungeti muritori de foame si de frig toti astia care ii votati pe PSDisti, din pacate sufera si altii nevinovati pe langa voi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here