Ca la noi, la nimeni – Negocieri eșuate între PSD și PNL

376
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Este greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reușești.”Theodore Roosevelt, Fost președinte al SUA

Chiar dacă președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmase că va negocia doar cu primul ministru desemnat să formeze un guvern de tranziție – care să scoată țara din multele crize în care au băgat-o cei din Coaliția pierzătorilor: PNL, USR-PLUS și UDMR -, pe neașteptate, duminică, o delegație a PSD s-a întâlnit cu o altă delegație a PNL, practic pe terenul pretinșilor liberali, la Vila Lac 3.
SECRETOMANIE LA DISCUȚIA CIOLACU-CÎȚU! Evident, niciodată social-democrații nu au refuzat dialogul, ceea ce au făcut și duminică. Delegațiile celor două partide au fost compuse din mai mulți membri, iar jurnaliștii nu doar că nu au avut acces la Vila Lac 3, dar nici nu au fost informați despre întâlnire. Ei i-au depistat pe cei care au plecat înainte de prânz de la sediul PNL și, desigur, pe cei care au mers la întâlnire din partea PSD. Cum discuțiile au avut o durată relativ scurtă, de numai o oră, este mai mult decât limpede că cele două părți nu s-au înțeles de niciun fel. Mai mult, telefoanele mobile ale liderilor Marcel Ciolacu și Florin Cîțu erau închise, semn că dialogurile celor doi s-au purtat fiind singuri.
Nu există informații că la întâlnire ar fi participat și prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.
GUVERNUL MINORITAR CIUCĂ DEPINDE DE PSD! Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, avusese, oricum, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.
În cadrul discuției, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că „prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei”, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19.
De asemenea, președintele PSD i-a transmis lui Nicolae Ciucă faptul că așteaptă programul de guvernare până în luna februarie 2-22, dar și măsurile de stopare a declinului economic.
CONDIȚIILE LUI CIOLACU PENTRU CIUCĂ. Astfel, Marcel Ciolacu i-a cerut lui Nicolae Ciucă să includă în programul de guvernare și cele 10 (zece) măsuri urgente propuse de PSD în domeniile sanitar, economic și social.
Marcel Ciolacu a mai adăugat: „O să mai urmeze și alte discuții. Și cu privire la reformele cuprinse în PNRR, care sunt termenele de implementare, dacă va fi un acord semnat până în data de 1 februarie”, a spus, după discuție, Marcel Ciolacu.
Întrebat de jurnaliști de ce acest termen de 1 februarie, Ciolacu a declarat că: „Vorbim de un armistițiu politic, ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre investirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile.”
ION PREDOȘANU

P.S. Peste 20.000 de români erau duminică internați din cauza COVID-19 în spitalele din țară, care sunt supraaglomerate, iar dintre ei, 1.846 la ATI. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11.725 de cazuri noi și s-au raportat 384 de decese, dintre care 9 anterioare. Practic, infecțiile scad, deși se înregistrează încă un număr MARE de decese. Nu mai există, în continuare, niciun pat liber la ATI! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here