Ca la noi, la nimeni – Nefireasca Firea!

237

Nu-i decât o liniște aparentă în sânul PSD, chiar dacă luni, deci la început de săptămână, social-democrații au avut o ședință de Birou Politic Național. Cu o ordine de zi naturală, grijile fiind serioase asupra guvernării și pregătirii viitorului referendum pentru familie, programat a se desfășura în zilele de 6-7 octombrie 2018.
Dacă jurnalistul Cornel Nistorescu insinua într-un inspirat editorial din Cotidianul că Gabriela Firea, cea ajunsă primar General al Bucureștilor prin scoaterea din joc a lui Sorin Oprescu, ar fi declarat că vineri, ea și cei trei semnatari ai Jalbei/Declarației privind starea PSD s-au jucat de-a „am votat ce au planificat băieții”.
Ei bine, dacă înaintea Comitetului Executiv Național al PSD, de vineri, s-a vehiculat ca reală cifra de 28 de semnatari cu drept de vot, bașca vreo 50 de parlamentari social-democrați care-ar fi fost de partea puciștilor, iată că socotelile de-acasă nu s-au potrivit cu cele din târgul Bucureștilor.
La finalul ședinței de luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieșit la declarații împreună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, care-i și președinte executiv al PSD. Liviu Dragnea a vorbit puțin și mai fără chef decât de obicei, iar răspunsurile la întrebările jurnaliștilor le-a evitat.
Ciudată ni s-a părut Gabriela Firea și la prezentarea situației de la votul de vineri. Primarul general al Capitalei, care-i și vicepreședinte PSD, a afirmat atunci că în favoarea declarației celor trei ar fi votat 10 membri ai CExN al PSD, 39 contra și unul s-a abținut. Numai că, tot în ziua de vineri, Codrin Ștefănescu, secretar adjunct al PSD, a vorbit de numai 8 (opt!) votanți în favoarea puciștilor. Luni, Gabriela Firea a avut tupeul să susțină că înaintea ședinței CExN al PSD ar fi fost nici mai mult nici mai puțin de 17 semnături, iar ieri a aberat că ar fi votat 11, celorlalți fiindu-le frică. N-am priceput de ce le-o fi fost frică!
Între timp, Liviu Dragnea a mai acordat un interviu duminică seara, unui post de televiziune și nu pare a fi scăpat hățurile PSD din mână. A reiterat zvonul care i-ar fi ajuns la urechi, cum că există un plan pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă până la sfârșitul anului 2018!
Fostul ofițer SRI, Colonelul(r) Daniel Dragomir, atacă și el „statul paralel”, după victoria lui Liviu Dragnea în CExN al PSD, îndemnându-l pe liderul PSD să treacă la „fapte”. Dragomir le-a dat sfaturi, totodată, ironic, răzvrătiților din partid. Nu le reluăm pe toate, ci doar pe unul: „Data viitoare când mai faceți puci, lăsați-o pe Firea acasă”.
Alte comentarii sunt de prisos!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here