Ca la noi, la nimeni – Nebunia alegerilor date cu totul peste cap!

505
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Tot ce nu e posibil obiectiv e cu putință în mintea noastră și că, toate câte vedem, auzim, cugetăm, judecăm nu sunt decât creațiuni prea arbitrare propriei noastre subiectivități, iar nu lucruri reale.Viața-i vis.” – Mihai Eminescu

Miercuri a fost o zi extrem de încărcată din punct de vedere politic. Dis-de-dimineață, de la ora 8:00, liderii Coaliției de guvernare s-au întâlnit la Palatul Victoria.
Ceva mai târziu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au ajuns, tot miercuri, în jurul orei 11:00, la Palatul Cotroceni, unde au purtat discuții despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, despre o eventuală alianță politică sau electorală între cele două formațiuni politice și despre întregul calendar electoral pe anul 2024.
Cei doi lideri ai Coaliției de guvernare urmau să facă declarații de presă în cursul serii de ieri, la orele 19:00, cu anunțuri bombă pentru România, după ce ambele partide vor parafa deciziile stabilite în coaliția de guvernare.
Chiar dacă marți, unele opinii ale analistului politic Bogdan Chirieac nu-mi merseseră la suflet, de această dată același Bogdan Chirieac a intervenit, miercuri, la Antena 3 CNN, în emisiunea moderată de gorjeanca Berta Popescu, unde a comentat ultimele evoluții de pe scena politică.
„AȘA FACEȚI!”, ORDINUL DAT DE IOHANNIS LUI CIOLACU ȘI CIUCĂ. „Calculul politic nu mai are niciun rost. Este strict vorba de voința președintelui Iohannis. Consemn, cu această ocazie, un președinte al României care își păstrează puterea neștirbită, cu 10 luni înainte de terminarea mandatului. Eu așa ceva nu am mai văzut!”, a spus analistul politic.
„A venit de pe planeta Marte din vacanță, le-a spus: „Așa faceți! Și așa se va face”, a adăugat ironic Bogdan Chirieac.
În ședința de dimineață, de la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse, liderii coaliției au vorbit despre posibilitatea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna septembrie, cu 90 de zile înaintea încheierii mandatului președintelui Iohannis. Despre acest lucru, Bogdan Chirieac a zis că „totul se face cum vrea stăpânul de la Cotroceni”.
„Statul e putred, justiția și administrația sunt nefuncționale, s-au introdus taxe și impozite și au băgat țara în recesiune, iar acum își bat joc de calendarul alegerilor”, a mai spus Bogdan Chirieac.
PREȘEDINTELE IOHANNIS, ÎNALT REPREZENTANT AL UE PENTRU UCRAINA! Ca urmare a acestei rocade a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, stabilite pentru 8 decembrie, analistul politic e de părere că președintele Iohannis va avea de câștigat întrucât țintește „funcția de înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Ucraina”.
„Ca să dai peste cap tot calendarul de alegeri, să ai trei luni doi președinți de țară, să ai 4 luni doi primari și 2 președinți de consiliii, e o nebunie”, a explicat Bogdan Chirieac.
VOM AVEA PREZIDENȚIABIL DIN PARTEA PSD!? De asemenea, în coaliția de guvernare s-a ridicat și posibilitatea unui candidat comun din partea PSD și PNL la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac a făcut o comparație cu USL-ul din 2012, despre care a afirmat că „a salvat țara”, și, probabil, că acum prezidențiabilul ar trebui să fie candidatul PSD.” El a mai spus că după 20 de ani de președinți de dreapta avem rezultatul din prezent”. Deși PNL-ul spune că statistic președintele e de dreapta, analistul politic a explicat că în aceste negocieri „nu contează logica”, ci „voința președintelui Iohannis.”
„Că se îndoaie PNL, înțeleg, dar de ce îndoaie PSD?”, s-a întrebat, retoric, Bogdan Chirieac.
ION PREDOȘANU

P.S. DIRECTORUL FBI ÎN ROMÂNIA! Ieri, ne-am trezit cu o vizită surpriză a directorului FBI în țara noastră, unde s-a întâlnit cu procurorul general și cu procurorii șefi ai DIICOT și DNA. Semn că există niște dosare penale în lucru pe teme de corupție și spălarea banilor. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here