Ca la noi, la nimeni – Mutul și trezitul din adormire!

291

Motto: „Omul fățarnic are două fețe și nici un obraz.” – Nicolae Iorga

Am o cumnată în Petroșani, Valeria Oprișoreanu, care l-a numit pe mutul de la Palatul din Dealul Cotrocenilor drept Mutul…, dar eu am ales în titlul o vorbă tot românească și, probabil, cu obârșii în limba maghiară ca Mutul. Ei bine, omul de care vorbeam a fost… mut mai bine de doi ani. Și, apoi, s-a transformat într-unul la care vorbește gura fără El. De ce n-a rămas mut până la sfârșitul mandatului de președinte care n-a făcut nimic, sau ca să-l cităm pe liderul PSD, Liviu Dragnea, „un mare nimic” este simplu. Atât serviciile noastre, cât și cele germane – BDS -, care-l consiliază și-l susțin inclusiv la mitinguri i-au dat de înțeles, ori chiar ordin, să-și dea drumul la gură, să spună fraierilor verzi și uscate despre inamicul său numărul unu, PSD. Și, evident, de Liviu Dragnea.
Să cităm un proverb turcesc ce i se potrivește de minune: „Câți oameni n-ar rămâne muți, dacă li s-ar interzice să vorbească bine despre ei și rău despre alții.”
A furat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie 2019, inventând un presupus referendum cu întrebări tembele. Două întrebări, dintre care a doua cu cinci posibile răspunsuri!
Are impresia că toți românii sunt naivi și mai înghit găluștele sale greu digerabile. Iar omul s-a trezit din adormirea în care căzuse. Anul acesta a renunțat, tot sfătuit de SRI și BDS, la concediile lui tradiționale: Palm Beach, Insulele Madeira și Insulele Baleare. Și-a lansat campania electorală în curtea unui liceu sibian, săracă în gură cască, la întâlnirea unei generații de absolvenți din care-a făcut parte. Același SRI, condus de bunul lui amic Eduard Hellvig, l-a convins că Noul PNL nu-i suficient pentru a-l sprijini în visul lui de a mai rămâne încă cinci ani în concediu și cu imunitate prezidențială. Iar inteligeantul din România a mai inventat două partidulețe. La început USR-ul, adică uniunea sabotați România – și mai apoi PLUS-ul nevinovatului româno-francez Dacian Julien Cioloș.
Mai zilele trecute, numitul Dacian Julien Cioloș, care-a făcut armata la Securitate și a fost de pază la disidenta Doina Cornea, a lăsat impresia că l-ar ataca pe președintele Klaus Werner Iohannis. Pe motiv că acesta ar fi acceptat cu prea multă îngăduință numirea unor marionete în fruntea guvernelor PSD-ALDE. Omul se preface că nu-și mai aduce aminte cum el – marioneta lui Traian Băsescu și a serviciilor secrete franceze, unde tată socru este mare mahăr – a devenit și marioneta lui Klaus Werner Iohannis, care i-a încredințat comanda „guvernului meu”. Un guvern chipurile de tehnocrați cu sorginte securistică, renumitul Guvern ZERO, după supranumele câștigat în urma accesării a ZERO fonduri europene.
Funcționărașul de doi bani de la Bruxelles are acum misiunea de a fi om politic. Pe când era Comisar pentru agricultură a dublat subvențiile fermierilor francezi, iar ale fermierilor români le-a făcut tot ZERO!
Un vulpoi bătrân într-ale publicisticii și relelor din cadrul serviciilor – reputatul Cornel Nistorescu – a scris și semnat un editorial în Cotidianul, intitulat „Prefăcuții Cioloș și Iohannis”. Care sfârșește cu o „Concluzie: Scandalul între Iohannis și Cioloș nu-i decât un somnifer politic menit să adoarmă electoratul și atenția dușmanului. În cele din urmă, cei doi și taberele lor își vor reuni eforturile pentru a dărâma alianța PSD-ALDE și candidatul acesteia.”
Vom trăi și vom vedea. Despre trecutul securistic și lipsa de caracter a actualului agent francez Dacian Julien Cioloș a discutat mai pe larg omul politic uns cu toate alifiile Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și lider al ALDE!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here