Ca la noi, la nimeni – Moțiunea de cenzură, respinsă, la fel ca și o „altfel de politică”!

77

Așteptările ca președintele Herr Klaus Werner Iohannis să se comporte civilizat, fără aroganță și tupeu maxim n-au nicio șansă de a se petrece în timpul vieții noastre scurte. La vârsta lui, președintele Iohannis nu mai are cum să se schimbe. Iar programul România educată, care i se potrivește de minune, a pornit la drum mult prea târziu. Din vina lui.
Nici altă lume nu-l percepe altfel pe acela care ne promitea o „Românie altfel”, ori o „altfel de politică”. Cât despre schimbarea clasei politice ce să mai zic. În loc să aibă un comportament urban, Herr Iohannis a coborât spre cei din #rezist ca nivel de gândire și de comportament. Tare mi-e teamă că genul de oameni din #rezist va fi tipul de alegători cu care se va alege(sau mai degrabă nu se va alege) soarta viitorului mandat prezidențial la care visează!
A vrut „Guvernul meu”, s-a creat incendiul de la Colectiv, despre care tot mai mulți susțin că a fost provocat!!!, și-așa justiția nu l-a luat în seamă, a scăpat ca un răzbunător ce este de Guvernul Ponta și a avut ce și-a dorit. Guvernul Dacian Julien Cioloș, pe care nu l-a deranjat nici cu o floare! A fost guvernul cu ZERO absorbție de fonduri europene, așa cum doreau și stăpânii de la Bruxelles ai slugilor din România – mă refer la cuplul Iohannis-Cioloș – și încă a tras nădejde că urmează „Guvernul meu II”. S-au încercat toate căile murdare, evident nedemocratice, iar joi s-a dezbătut și votat Moțiunea de cenzură introdusă de Noul PNL(în fapt, mai toți din vechiul PDL!!!), USR(Uniunea Sabotați România!) și PMP-ul lui Traian Băsescu, un partiduleț pe cale de dispariție.
Înaintea Moțiunii de cenzură, Atoateștiutorul analist politic, economic, financiar-bancar și social grăia cu superioritate: „Cred că au șanse”. Se referea la cei din Opoziție, al căror lider de mucava este. Dar cine să-l mai creadă pe acela care-a prevestit ca o Mafalda proastă că „nu vor fi bani de salarii și de pensii”, iar că pentru soția lui Carmen Georgeta Iohannis „nu există temei să fie chemată la Parchet”. Măi, neicușorule, cum le știe El pe toate!
Ca să nu ne lungim prea mult, redăm câteva informații preluate de la AGERPRES: „Moțiunea intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României!”(mă rog, penibilul Noul PNL, membru al PPE, nu știm a cui rușine este, n.m. I.P.), inițiată de PNL, USR și PMP, a fost respinsă, joi, de plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului. Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a menționat că au votat „pentru” 161 de parlamentari și 3 „împotrivă”. Pentru a putea fi adoptată, moțiunea ar fi avut nevoie de 233 de voturi în favoarea sa. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR au fost în sală, dar nu au votat”.
Interesant, liderul UDMR, Kelemen Hunor, le-a promis peneliștilor că până la primăvară le va face un program de guvernare, dacă tot nu sunt capabili, și dacă este nevoie le va propune și un nume de prim-ministru. Evident, totul sub comanda lor!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here