Ca la noi, la nimeni – Moliceanu sub cizma lui Pinocchio!

395

Motto: „Brânză bună în burduf de câine.” – Proverb românesc

După răzgândacul ce a condus România „10 ani răi”, cum inspirat i-a numit Mugur Ciuvică domnia Vaporeanului care-a construit Statul mafiot, pe care-l consolidează încă Preș. Klaus Werner Iohannis, se reinventase Călin Popescu Tăriceanu.
Omul are experiență și cultură politică vastă, dar ca unul care se cheamă de fapt Torcsony și a vorbit la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, din acest an, într-o limbă maghiară perfectă nu prea stă bine cu caracterul. Poate de aici și apropierea de un alt lider efemer al PSD, supranumit Pinocchio, alături de care vrea să renască ALDE. Prin alianța sau fuziunea Pro România-ALDE, una încurcată rău de tot, căci nici Senatorul ALDE Daniel Zamfir nu știe precis despre ce-i vorba! Așa că numele de alint Moliceanu i se potrivește de minune.
Plecat de la guvernare, unde-i fusese prea bine, Moliceanu l-a ascultat orbește pe Pinocchio. Cei doi lideri – ai Pro România și ALDE – s-au gândit că fac mare brânză și-i dau o lovitură de grație Primului ministru – Viorica Dăncilă, președintele Partidului Social Democrat. E de mirare cum Moliceanu, fost Tăriceanu, nu știa zicerea plină de tâlc a Președintelui Franței, Generalul Charles de Gaulle, cum că „E plin cimitirul de oameni de neînlocuit!”
Și astfel, după demisia sa din funcția de al doilea om în stat, ca Președinte al Senatului, actualul Moliceanu – atacat dur de mulți lideri ALDE pentru ieșirea din alianța PSD-ALDE – i-a lăsat locul liber unui om cu Doctorat în diplomație, luat în Elveția, fostului ministru de Externe Theodor Meleșcanu.
Probabil că acum regretă faptele sale, deși cu tupeu, ca orice maghiar, o acuză pe Viorica Dăncilă că i-a dat ALDE o lovitură sub centură.
Uite cine vorbește! Până nu demult ataca Statul paralel, vorbea despre eșecul președinției lui Klaus Werner Iohannis și alte cele, iar acum așteaptă să voteze Moțiunea de cenzură a acelora pe care-i critica și nu-i mai considera liberali. Adică, prin subalternii lui în ALDE, se căciulește și se mimează o negociere cu PNL-ul din PPE! Ce rușine.
În vremea aceasta, Pinocchio de la Pro România, cel care l-a învățat să se retragă și din postura de candidat la alegerile prezidențiale, face pe zmeul. Cică votează pentru căderea Guvernului Dăncilă, dar nu intră la guvernare cu actuala Opoziție. Încât săracul Moliceanu nu pricepe de ce-a ajuns pe post de fraier.
ION PREDOȘANU

P.S. 1: În semestrul I din 2019, PIB-ul României a crescut, comparativ cu Semestrul I din 2018, cu 4,7%. Avem iată a doua creștere economică din Uniunea europeană!
P.S. 2: A început producția de serie a primului tractor agricol românesc, conceput la IRUM Reghin, la 15 ani de la dispariția producției de tractoare din România. Prototipul a fost realizat în anul Centenarului Marii Uniri. Primele tractoare la export vor fi livrate Ungariei. Se așteaptă, astfel, ca exporturile României să crească substanțial. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here