Ca la noi, la nimeni – Mojicii Iohanniste!

269

Mă gândeam să folosesc drept motto, astăzi, un proverb grecesc găsit într-o carte a celebrului Irving Stone „Comoara grecilor”. El, proverbul, zice că „Lipsa educației este dăunătoare”. Asta ca să mă refer la inutilul Pact pentru educație, la care se screme Preș. Klaus Werner Iohannis de vreo patru ani, și pentru aplicarea căruia analista politică Mungiu-Pipidi este de părere că însuși Herr Iohannis are nevoie de acest Pact, apreciind că el e suficient de needucat.
Ne aflăm într-un conflict major între Klaus Werner Iohannis și Guvernul României. Afirmații de genul ”PSD guvernează prost, Viorica Dăncilă nu înțelege cum funcționează statul!” Asta ca răspuns la demersul perfect legal și normal anunțat de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, de a-l reclama la Curtea Constituțională pentru refuzul de a numi noii miniștri.
„Probabil, Curtea va da un răspuns. Dar Curtea Constituțională a României nu va rezolva problema pentru că nu este una constituțională, ci una politică. Vă spun și cele două cauze: de facto, România nu are prim-ministru (în gândirea lui șubredă și extrem de limitată nu realizează că, în aceeași măsură dacă nu chiar într-o măsură mult mai gravă și mai mare, România nu are Președinte!)și a doua totala inabilitate a PSD de a face politică”.
Ciudat, în vremea asta, se-ntâlnește și se sfătuiește cu Dan Barna, liderul USR (Uniunea Sabotați România) și, probabil, și cu Sică Mandolină. Pretinsul lider al Noului PNL, un partiduleț membru al PPE. Acela care-a semnat ca primarul plângerea penală pentru înaltă trădare contra premierului Viorica Dăncilă pentru că, vezi Doamne, se întâlnise cu premierul Israelului, Beniamin Netanyahu, și cu președintele Statului Israel chiar la Tel Aviv, unde fusese invitată.
Despre ziua de vineri, una neagră pentru Herr Klauss Iohannis, publicistul Cornel Nistorescu a scris un editorial intitulat „Zi politică de spitalul de nebuni”, în Cotidianul.
„Ce-a făcut Klau Iohannis?, se întreabă Cornel Nistorescu. A arătat ce politician grosolan și pămpălău este. Argumentele pentru care a refuzat numirea celor doi miniștri s-a bazat pe faptul că „nu s-a prezentat la mine”(Este vorba despre doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, care nici nu era obligată s-o facă, întrucât oamenii nu se prezintă decât la Colonei și la Generali. O fi și Herr Iohannis, cumva, ceva acoperit? Nu știm!)
Ion PREDOȘANU

P.S. Astăzi, luni, la început de săptămână, Doamna Carmen Iohannis se prezintă, totuși, la Parchetul general unde-a mai fost citată și nu s-a dus. Aseară au apărut indicii temeinice și dezvăluiri că Madam Laura Codruța Kovesi este anchetată penal și acuzată că s-ar afla în fruntea unui grup infracțional. De activitatea celor două madame amintite mai sus este foarte mulțumit Herr Klaus Werner Iohannis, dacă nu știați! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here