Ca la noi, la nimeni – Modele și antimodele!

238

Să spun din start că nu mă dau în vânt după crezul politic ori cel civic al actriței Oana Pellea. Ba chiar dimpotrivă!
L-am îndrăgit prea mult căci și merita pe tatăl ei, regretatul actor total Amza Pellea, încât să-i acord și Oanei Pellea încredere. Deși n-am văzut-o jucând pe scenă, mi se pare total nepotrivită gândirii mele în ieșirile din societate. Cele mai multe cu iz politic. Motto-ul de astăzi îi aparține și parcă-mi vine să cred că se referă la atașamentul părintelui ei Amza Pellea la creșterea și formarea fiicei lui Oana: „Tinerii nu au nevoie de sfaturi. Au nevoie să li se acorde respect și iubire. Să li se spună că este nevoie de ei”.
Antimodelele Băsescu și Iohannis. Ca un făcut, atât președintele Traian Băsescu, cât și urmașul lui la Palatul din Dealul Cotrocenilor – Klaus Werner Iohannis au câte ceva în comun. Amândoi sunt ahtiați după imobile, Băsescu și-a dat o vilă când era Primarul General al Bucureștilor, iar Herr Iohannis a pus mâna pe două de la Primăria Sibiului, unde figura ca primar, știind prea bine că se bazează pe acte false. Mă rog, Iohannis le-a pierdut, dar s-a judecat cu foștii chiriași preț de 13 ani, timp în care le-a făcut acestora viața un calvar. A mai și închiriat un spațiu la o Bancă, câștigând 320.000 de euro și refuzând să dea statului impozitele sau banii necuveniți. Joi, 15 noiembrie, Doamna Carmen Iohannis are citație la Parchetul general, dar nu se va prezenta fiind pe la Paris ori Londra. Oricum, tactica lor va fi de amânare și tergiversare până se prescrie fapta!
O sală cu numele fostului Director Gheorghe Peștișanu la Liceul Tehnologic „C. Brâncuși” Peștișani se impune. Ideea aceasta strălucită îi aparține bunului meu prieten prof. Dan Pupăză, pasionat scriitor de cărți nu doar de matematică, ci și de istorie a locurilor și personalităților Arcanilor. Îi scriu aici această propunere pe care promit s-o susțin și cu alte prilejuri. Aș propune ca Sala să fie aceea a Centrului de Informare și Documentare al Liceului Tehnologic C. Brâncuși, aflată la etajul doi al clădirii. Eu, unul, ca fost elev al primei promoții a Liceului Teoretic Peștișani, cum se numea în 1963, la înființare, îi sunt dator minunatului profesor de limba și literatura română, dirigintelui blând și iubitor de elevi și apoi Directorului fondator al Liceului cu pricina. Ba aș spune că dacă nu se înființa liceu la Peștișani, nu știu dacă aș mai fi făcut liceul!
Isterica Gabriela Firea! Scriam cândva că sunt vinovat pentru angajarea în presă, la cotidianul AZI, în 1990, a fostei absolvente a unui oarecare liceu din Panciu, unde tatăl său era se pare un primar ales de pe vremea lui Nea Nicu.
Și-i ziceam: FIREA, NU FI REA! Ei, bine, dar de fapt rău, parcă a înnebunit sau a apucat-o strechea. N-a făcut nimic ca Primar general al Capitalei și se și vede candidat la alegerile prezidențiale din 2019. Până atunci, încearcă să-l critice ca o isterică, sau o demoazelă ajunsă la menopauză, pe Liviu Dragnea, binefăcătorul ei fără de care n-ar fi ajuns ceea ce este acum.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here